Rahmi Koç'un tepki çeken sözlerine soruşturma! Bakan Gürlek duyurdu

Son dakika: İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Rahmi Koç'un kadınlara ve belirli bir etnik kimliğe yönelik ifadeleri nedeniyle "halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı. Gelişmelerin ardından Koç, açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2026 11:16 GÜNCELLEME 06.06.2026 11:45 GÜNCEL
Rahmi Koç'un tepki çeken sözlerine soruşturma! Bakan Gürlek duyurdu

SON DAKİKA:  Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, bir hastane açılışında 'Kürt kadın' sözleriyle bir fıkra anlatmış ve söz konusu ifade tepkilere neden olmuştu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de 'Kürt kadın' sözleriyle anlatılan fıkraya sosyal medya hesabı üzerinden tepki göstermişti.

Rahmi Koç ise, tepki çeken sözlerinin ardından ilk açıklamasını yaptı. İşte detaylar...

'Kürt kadın' sözlerine AK Parti'den sert tepki!

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Kürt kadın' sözlerine soruşturma başlatıldığını duyurdu. Açıklamada; görüntülerde yer alan ifadelerle ilgili olarak "Halkın Bir Kesimini Alenen Aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklama şu şekilde;

"Bazı basın yayın organlarında yer alan görüntülerde, iş insanı R.K. tarafından sarf edilen ifadelerle ilgili olarak; Cumhuriyet Başsavcılığımızca “Halkın Bir Kesimini Alenen Aşağılama”suçu kapsamında re’sen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna duyurulur."

GÜRLEK: "ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Bakan Gürlek de sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklama yaptı. Gürlek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Sosyal medya platformlarında yer alan paylaşımlarda bir iş insanı tarafından bir açılış programında kadınları ve belirli bir etnik kimliğe mensup vatandaşlarımızı hedef aldığı değerlendirilen ifadeler üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından resen soruşturma başlatılmıştır.

"ADALET TERAZİSİ KİMSENİN SERVETİNE GÖRE TARTMAZ"

  • Adaletin terazisi kimsenin servetine, unvanına veya statüsüne göre tartmaz; yargı, daima insan onurunu ve hukuku korur. Kadınların onurunu zedeleyen, haysiyetini inciten ve toplumsal hassasiyetlerimizle bağdaşmayan ifadeler, kim tarafından söylenirse söylensin asla kabul edilemez. 

Bu tür sözlerin bir "fıkra" veya mizah adı altında sarf edilmesi, kadınlarımıza ve toplumumuzun belirli bir kesimine yönelik sergilenen bu nezaketsizliği hafifletmez. Toplumumuzun temel direği olan kadınlarımızın onuruna ve vatandaşlarımıza yönelik her türlü ayrımcı yaklaşımın karşısında durmaya kararlılıkla devam edeceğiz."

RAHMİ KOÇ: ÖZÜR DİLERİM

'Kürt kadın'lara yönelik fıkrasına ilişkin soruşturma başlatılan iş insanı Rahmi Koç açıklama yaptı. Koç, gelen tepkiler üzerine açıklama yaparak özür diledi. 

Koç açıklamasında, "Herhangi bir kimliği hedef alma niyeti taşımadığım sözlerim için içtenlikle özür diliyorum. Üzüntümü samimiyetle paylaşmak isterim." dedi.

KAYNAK : Haber7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR