Cinsiyet değiştiren öğretmen derslere girmişti! Skandal olayda yeni gelişme: Kovuldu!

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan bir özel okulda cinsiyet değiştirip derslere girdiği ortaya çıkan öğretmen hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Tepkilerin odağındaki okulda, translığa geçen öğretmenle sözleşme yenilemediği ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2026 17:12 GÜNCELLEME 26.06.2026 17:20 GÜNCEL
Cinsiyet değiştiren öğretmen derslere girmişti! Skandal olayda yeni gelişme: Kovuldu!

İstanbul Sarıyer'deki Özel Açı Ortaokulu'nda ‘cinsiyet değiştirme' skandalı yaşandı. İngilizce öğretmeninin cinsiyet değiştirerek 'Zoe Lila' ismini aldığı ve derslere bu şekilde girdiği ortaya çıkmıştı. Skandal olay kamuoyunda tepkilerle karşılanmış, veliler okula tepkilerini dile getirmişti. 

Okulda rezalet! Cinsiyet değiştirip derslere girdi! MEB soruşturma başlattı

Cinsiyetini değiştiren öğretmen İngilizce derslerine girmeye devam ederken, 6. sınıf rehber öğretmenliği görevini de devam etti. Okul yönetimi velilerden gelen tepki üzerine olaya ilginç bir çözüm buldu. Öğretmenin görevden alınmasını talep eden veliler için okulda 'Cinsel Kimlik Gelişimi' konulu seminer düzenlenmişti.

Okuldaki seminer kararı ise velilere mesaj yoluyla iletilmiş, skandal bu şekilde gün yüzüne çıkmıştı.

MEB SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Veliler, söz konusu öğretmenle ilgili durumu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirerek şikayette bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı, konuya ilişkin şet soruşturma başlattı.

KOVULDU

Yeni Şafak Yazarı Ersin Çelik, “Trans Öğretmen Meselesi: Bir Eşik Aşıldı” başlıklı yazısında, söz konusu öğretmenin sözleşmesinin yenilenmediğini ifade etti. Çelik,
"Açı Okulları’nın yönetim kurulu da yaşanan süreçten rahatsız olmuş. Translığa geçen öğretmenle sözleşme yenilenmemiş. Velilere seminer veren rehberlik servisi çalışanları ile okul müdürünün de iş akitleri feshedilmiş. Demek ki okul yönetimi de yaşanan sürecin yanlış yönetildiğini kabul etmiş durumda. Diyelim ki kamuoyu baskısıyla okul kendi içinde bazı tedbirler aldı." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : YENİŞAFAK
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR