Havai fişek fabrikasında patlama: 1 ölü!

Son dakika: Niğde'nin Bor ilçesindeki bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Olayda 1 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2026 17:33 GÜNCELLEME 26.06.2026 18:09 GÜNCEL
Havai fişek fabrikasında patlama: 1 ölü!

SON DAKİKA: Niğde'nin Bor ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama sonrası meydana gelen yangından acı haber geldi.

Kemerhisar beldesindeki özel bir firmaya ait havai fişek fabrikasında, saat 16.45 sıralarında, henüz bilinmeyen nedenle patlama oldu.

1 KİŞİ ÖLDÜ

Patlamada bazı işçiler yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Bor Devlet ve Niğde Eğitim ve Araştırma hastanelerine götürüldü.

  • Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir 1 kişinin hayatını kaybettiğini 1 kişinin de ağır yaralı olduğunu söyledi.

Patlamanın ardından çıkan yangına ise itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

VALİDEN AÇIKLAMA: YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Vali Nedim Akmeşe,  havai fişek fabrikasındaki patlamada 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 1 vatandaşın da yaralandığını bildirdi.

Patlamanın ardından çıkan yangının söndürüldüğünü belirten Akmeşe, "Bu yerler güvenlik önlemleri alınmış şekilde konumlandırılıyor. İmalat bütün halde değil, parça parça yerlerde yapılıyor. Şu anda devam eden bir durum yok. Hayatını kaybeden vatandaşımıza başsağlığı, yaralı işçimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Vali yardımcısı başkanlığındaki komisyon da çalışmalarına başladı. Nedenine ilişkin çalışmalar ile adli ve idari işlemler yürütülecek." ifadelerini kullandı.

AYNI FABRİKADA 2. PATLAMA

  • Aynı fabrikada 27 Ocak 2018'de meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetmişti. 

KAYNAK : DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR