Özgür Özel'in yeni parti kararı sonrası Sözcü ve Halk TV safını seçti

Özgür Özel'in yeni parti kuracağını açıklamasının ardından siyasi kulisler hareketlenirken, Sözcü ve Halk TV'nin attığı destek haberleri gündem oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2026 10:34 GÜNCELLEME 22.07.2026 10:37 GÜNCEL
Özgür Özel'in yeni parti kararı sonrası Sözcü ve Halk TV safını seçti

Cumhuriyet Halk Partisi'nde mutlak butlan kararıyla başlayan tartışmalar, parti içinde ayrışmaya kadar geldi. Günlerdir konuşulan yeni parti iddialarına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti kurma kararı aldığını duyurdu.

"VAKTİ GELMİŞ BİR VEDANIN HÜZNÜNÜ YAŞIYORUM"

Konuşmasına CHP'ye veda niteliği taşıyan sözlerle başlayan Özel, "Her son bir başlangıçtır. Bugün bu kürsüden çok önemli beklentiler var. Ona dair konuşacağız. Bugün bu kürsüye her zamankinden farklı duygularla, belki de vakti gelmiş bir vedanın hüznünü taşıyarak çıktım. Hep beraber tarihi bir kavşaktayız. Tarihi konuşmayı da yapılacak ilk seçimin akşamında olmak üzere tarihe emanet ediyorum. Bazı gecikmiş vedalar olur. O vedalar en son doğru noktaya oturur. Biz artık gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

Özel'in TBMM'de yaptığı konuşmada milletvekilleriyle birlikte yeni bir siyasi parti kuracaklarını açıklaması, CHP'de büyük bir hareketliliğe neden oldu.

Açıklamanın ardından yaklaşık 2 milyon kayıtlı üyesi bulunan CHP'den istifalar gelmeye başladı.

HALK TV VE SÖZCÜ'DEN DESTEK

Süreç bu şekilde devam ederken, mutlak butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu'na yönelik sert söylemlerde bulunan Halk TV ve Sözcü'den Özgür Özel'in 'Yeni Parti'sine destek geldi.

"SEÇİME BİLE GİRMEDEN KAYBETTİ"

Kılıçdaroğlu fotoğrafıyla birlikte "Seçime bile girmeden 'ana muhalefet'i kaybetti" başlığını kullanan Sözcü, milletvekili geçişlerini haberleştirdi.

Haberde, "Özel'in kuracağı Yeni Parti'ye 90'a yakın CHP'li milletvekilinin geçmesi bekleniyor. Böylelikle 24 yıldır 'ana muhalefet' görevini yürüten CHP, Kılıçdaroğlu yönetiminde Meclis'in en büyük 5. partisi durumuna düşecek." ifadeleri kullanıldı.

"CHP MÜZELİK OLDU"

Halk TV ise haberi manşetlerinden duyururken, Mehmet Tezkan'ın yazısına yer verildi.

Yazının başlığında ve manşete kullanılan "CHP müzelik oldu" sözü ise dikkat çeken nokta oldu.

Yazıda, "CHP'nin seçilmiş son Genel Başkanı Özgür Özel partisiyle köprüleri attı. Sadece yeni bir parti kuracağını ilan etmedi. Çıtayı yükseltti; yeni bir ittifak kuracağını açıkladı." denildi.

90 milletvekili bile çözmüyor! Özgür Özel'in Yeni partisi Hazineden yardım alamayacak

Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR