Gözler saat 16.00'da! Numan Kurtulmuş kritik açıklamayı yapacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, saat 16.00'da parti turu ve çerçeve yasaya ilişkin açıklama yapacak.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2026 13:11 GÜNCELLEME 22.07.2026 15:14 GÜNCEL
Gözler saat 16.00'da! Numan Kurtulmuş kritik açıklamayı yapacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi tura çıktı. Salı günü siyasi parti liderleriyle iktidarın "Terörsüz Türkiye", DEM Parti'nin "Barış ve Demokratik Toplum" olarak nitelendirdiği yeni çözüm süreci kapsamında yürütülen "çerçeve yasa" hazırlıklarını görüştü.

Kurtulmuş, sırasıyla MHP, DEM Parti, Yeni Yol Partisi, mutlak butlan kararı sonrası mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı'na atanan Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti ile bir araya geldi.

DEM PARTİ İLE BAŞLADI

Kurtulmuş'un ziyaretleri DEM Parti İmralı Heyeti'nin pazartesi günü Öcalan'la görüşmesinin ardından başladı.

Görüşme turunun ilk durağında dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelen Kurtulmuş, ardından DEM Parti, Yeni Yol Partisi ve Kılıçdaroğlu ile görüştü.

İYİ PARTİ'YE ZİYARET

Kurtulmuş bugün de, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu Meclis’teki parti grubunda ziyaret etti.

GÖZLER SAAT 16.00'DA

Kurtulmuş'un ziyaretlerinde, iktidarın çerçeve yasayı Meclis tatile girmeden çıkarma konusundaki kararlılığını ilettiği belirtildi. Kurtulmuş, saat 16.00'da parti turu ve çerçeve yasaya ilişkin açıklama yapacak.

Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR