TBMM Başkanı Kurtulmuş 'Süreç Yasası' açıklaması! Dikkat çeken af vurgusu
Meclis'te 'İnebolu'ya İstiklal Madalyası Takdim Töreni'nde konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Süreç yasası genel af değil. Türkiye'de yeni bir kardeşlik dönemi başlayacak. Terörü tarihin çöplüğüne atıyoruz." dedi.
ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2026 12:43
GÜNCELLEME 30.07.2026 13:05
GÜNCEL
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Meclis'te 'İnebolu'ya İstiklal Madalyası Takdim Töreni'nde Terörsüz Türkiye sürecine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu çalışmaları sonucunda hazırlanan rapor ve önümüzdeki süreçte Meclise gelmesi beklenen yasal düzenlemelere değinen Kurtulmuş, 'Türkiye terör belası ile uğraşmayacak' ifadelerini kullandı.
GENEL AF OLACAK MI?
Kurtulmuş 'af' konusuna da değindi. Ortaya konulacak yasanın genel af mahiyetinde olmadığını belirten Kurtulmuş, "Geçici ve münhasıran örgütün feshedilmesine ait bir yasa olacaktır. Bu yasa ile Türkiye'de bir genel af anlayışı ortaya konulmayacaktır" dedi.