İstanbul'da nem rekoru! Gece yüzde 97'ye ulaştı, sabaha kadar nefes aldırmadı
Eyyam-ı Bahur sıcaklarının etkisine giren İstanbul'da yüksek sıcaklığa bir de nem eklenince gece adeta kabusa döndü. Megakentte nem oranı yüzde 97'ye kadar yükseldi.
ABONE OLTürkiye, ağustos ayının ilk günlerinde Eyyam-ı Bahur sıcaklarının etkisi altına girdi. Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan yüksek sıcaklıklar, özellikle megakent İstanbul'da artan nem oranı ile birlikte çekilmez bir hal aldı.
NEM ORANI YÜZDE 97'YE ÇIKTI
İstanbul'da gece saatlerinde yüzde 86 civarından seyreden nem oranı, ilerleyen saatlerde yüzde 97'e ulaşarak rekor kırdı.
Gece boyu etkili olan yüksek nem, İstanbullulara yaz ayının en uzun gecelerinden birini yaşatırken adeta çileye çevirdi.
İSTANBULLULAR GÜNE BUNALTICI BİR HAVA İLE BAŞLADI
Yüksek nem nedeniyle uyuyamadıklarını söyleyen sosyal medya kullanıcıları, güne bunaltıcı bir hava ile uyandı.
Megakentte bugün termometreler 34'e varan değerler gösterecek. Hissedilen sıcaklığın ise 36-37 derece olması bekleniyor.
Nem oranının gün içinde yüzde 61 civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde ise tekrar yükselerek yüzde 89'u bulması bekleniyor.
YURT GENELİNDE HAVA NASIL DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün ülkemizin kuzey kesimleri ile Akdeniz’in parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in Toroslar mevkii, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile İstanbul’un batı, Çanakkale’nin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor.
Sıcaklıklar ise yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.