Alihan Kuriş soruşturmasında flaş gelişme: Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz yakalandı
Alihan Kuriş’in firari kardeşi Hilmi Tuna Kuriş ile Erhan Yılmaz, yurt dışına kaçma hazırlığında Marmaris'te yakalandı. Şüphelileri taşıyan aracın eski Bakan İdris Naim Şahin adına tahsisli olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...
ABONE OLSON DAKİKA HABERİ: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Alihan Kuriş Suç Örgütü soruşturması kapsamında yeni gelişmeler yaşanıyor.
Evinde 206 kilo külçe altın bulunan Alihan Kuriş'in firari kardeşi Hilmi Tuna Kuriş ve onu saklayan Erhan Yılmaz yakalandı.
YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDILAR
Haftalardır iz süren emniyet güçleri, gerçekleştirdikleri nokta operasyonla iki şüpheliyi Marmaris Bozburun'da gözaltına aldı.
Yerleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce tespit edilen ve Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan şüphelilerin, yurt dışına kaçma hazırlığı içerisinde oldukları ortaya çıktı.
Öte yandan şüphelilerin kaçış hazırlıklarına yardımcı olduğu değerlendirilen Yasin Kaya, 'Suçluyu kayırma' suçundan tutuklandı. Soruşturmanın çok yönlü devam ettiği bildirildi.
EVİNDEN KÜLÇE KÜLÇE ALTIN ÇIKMIŞTI
Hilmi Tuna Kuriş'in ortak olduğu Ümraniye'de 206 kilogram altın ele geçirilmişti.
ŞÜPHELİLERİ TAŞIYAN ARAÇ BAKIN KİME AİT ÇIKTI
Şüphelilerin Muğla’ya götürülmesinde kullanılan 34 SL 313 plakalı aracın, eski İçişleri Bakanı ve son olarak İYİ Parti Ordu 1. sıra milletvekili adayı olan İdris Naim Şahin adına 2030 yılına kadar tahsisli olduğu belirlendi.
Yapılan incelemelerde 34 SL 313 plakalı aracın 16 Ağustos 2026 tarihinde İzmir’in Selçuk ilçesi Kozpınar mevkiindeki bir akaryakıt istasyonundan yakıt aldığı, aracın sürücüsünün ise Mehmet Özmen olduğu tespit edildi.
PTS ve diğer görüntülerde, Özmen’in araçtan indiği, araç içerisindeki diğer kişilerin ise tedbir amacıyla araçtan inmediği tespit edildi. Özmen’in şüphelileri Muğla’ya bıraktıktan sonra araçla yeniden İstanbul’a döndüğü değerlendirildi.
Soruşturmadaki bir diğer dikkat çekici tespitte ise Özmen’in kullandığı belirlenen GSM hattını 16 Ağustos günü saat 12.31 sıralarında kapattığı, 34 SL 313 plakalı aracın ise aynı gün 15.05 sıralarında ViaPort Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarına girdiği belirlendi. Özmen’in gidiş ve dönüş güzergâhında telefonunu kapalı tuttuğu, hattın 17 Ağustos günü saat 11.05’te aracın ViaPort PTS kaydıyla uyumlu şekilde yeniden aktif hale geldiği tespit edildi. Bu veriler doğrultusunda, Özmen’in İstanbul’a dönüşünün ardından telefonunu tekrar açtığı anlaşıldı.
Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz’ın gayr-i resmî yollarla yurt dışına çıkarılmasına yönelik organizasyonda kimlerin yer aldığı, 34 SL 313 plakalı aracın hangi şekilde temin edildiği ve kaçışa yardım eden diğer kişilerin tespitine yönelik soruşturma derinleştiriliyor.