'Fidan Hoca' olarak bilinen sosyal medya kullanıcısı gözaltına alındı

Sosyal medya paylaşımlarında "müstehcenlik" suçu işlediği ve bu yolla gelir elde ettiği iddia edilen Fidan Atalay, İzmir'de gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.08.2026 00:04 GÜNCELLEME 29.08.2026 00:32 GÜNCEL
'Fidan Hoca' olarak bilinen sosyal medya kullanıcısı gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında 'müstehcenlik' ve 'suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama' suçlarından soruşturma başlatılan, 'Fidan Hoca' olarak bilinen sanal medya ünlüsü Fidan Atalay, gözaltına alındı.

"SORUŞTURMA İŞLEMLERİ TİTİZLİKLE DEVAM ETMEKTEDİR"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunda 'Fidan Hoca' olarak bilinen, 'fidannatalay' isimli Instagram kullanıcısı tarafından yapılan paylaşım, video ve fotoğraf içeriklerinin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 226. maddesi kapsamında düzenlenen 'müstehcenlik' suçunu oluşturduğu, şüphelinin bu yöntemle gelir elde etmesinin, ayrıca TCK'nin 282. maddesinde düzenlenen Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçunu da oluşturması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmış olup, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi doğrultusunda şüpheli Fidan Atalay, İzmir'de gözaltına alınmıştır. Soruşturma işlemleri titizlikle devam etmektedir."

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR