İHH Başkanı Yıldırım: İşgalci İsrail’i dünyada yalnızlaştırmalıyız

İHH Genel Başkanı Yıldırım, seçimi kaybetme korkusu yaşayan Netanyahu'nun saldırılarını arttırabileceğini belirterek, "İşgalci İsrail'i dünyada yalnızlaştırmalıyız" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2026 11:19 GÜNCELLEME 12.09.2026 11:19 GÜNCEL
İHH Başkanı Yıldırım: İşgalci İsrail’i dünyada yalnızlaştırmalıyız

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Bu coğrafyadaki dinleri farklı olan herkesle oturulup konuşulmazsa emperyalistler gelir konuşur ve kanı bizim topraklarımıza bırakır. Bu nedenle İslam dünyası içindeki tüm taraflarla masaya oturmalıyız ve sofrayı paylaşmalıyız." dedi.

İHH Erzurum Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Yıldırım, "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Süreci desteklediklerini belirten Yıldırım, Türk, Kürt ve Arap birlikteliğinin önemine dikkati çekerek, sürecin bölge ve İslam dünyası açısından önem taşıdığını söyledi.

"Bölgede Türk, Kürt ve Arap birlikteliği tüm oyunları bozar." diyen Yıldırım, "Bu süreç tamamlanması lazım. İsrail, emperyalistlerle beraber bölgeyi kan gölüne çevirmek istiyor." görüşünü paylaştı.

2027 yılının "Ahmed-i Hani" yılı olarak ilan edilmesini isteyen Yıldırım, "Daha önce Mevlana yılı ilan edildi, Yunus Emre yılı ilan edildi. Ahmed-i Hani çok önemli bir düşünürümüzdür. Kürt kökenlidir. Nasıl ki Kürtler Yunus Emre'yi, Mevlana'yı tanıyorsa, Türklerin, Çerkezlerin, Boşnakların da Ahmed-i Hani'yi tanıması lazım." diye konuştu.

İsrail'deki seçimlere de değinen Yıldırım, İsrail'in Orta Doğu'yu kan gölüne çevireceğine dikkati çekti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun seçimleri kaybetme ihtimaline karşı saldırıları artırabileceğini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

"Türkiye'yi de savaşın içine çekmek, hatta bunun için aracı olarak Yunanistan'ı ve Güney Kıbrıs'ı da kullanmak isteyebilir. Bu süreç iyi tamamlanırsa İslam dünyasından kendine taraftar bulamaz. İslam dünyası içinde çeşitli mezhepler var. İslam dünyasının tüm taraflarıyla masaya oturulmalıdır. Her türlü mezhep ve meşrepten insanlar var. İslam dünyasının Yezidileri de var. Bu coğrafyadaki dinleri farklı olan herkesle oturulup konuşulmazsa emperyalistler gelir konuşur ve kanı bizim topraklarımıza bırakır. Bu nedenle İslam dünyası içindeki tüm taraflarla masaya oturmalıyız ve sofrayı paylaşmalıyız."

Yıldırım, gelecek günlerde yeniden gemi organizasyonu düzenleyeceklerini belirterek, Sumud girişimlerinin ateşkesin sağlanmasına ve İsrail'e yönelik uluslararası tepkinin artmasına katkı sağladığını, yeni organizasyonla İsrail'i yalnızlaştırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK : AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR