Acarlar Longozu 130 Bin ziyaretçiyi ağırladı

Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük longozu Acarlar, bu sezon 130 bin ziyaretçiyi ağırladı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2026 12:30 GÜNCELLEME 12.09.2026 12:30 GÜNCEL
Acarlar Longozu 130 Bin ziyaretçiyi ağırladı

Sakarya’da bulunan Acarlar Longozu, dünyada ikinci, Türkiye’de ise tek parça halindeki en büyük longoz olma özelliğiyle doğaseverlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor. Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapılan protokolün ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen longoz, yenilenen yüzüyle yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra amatör ve profesyonel fotoğrafçıların da ilgisini çekiyor.

24 kilometrelik alana yayılan Acarlar Longozu, 200’den fazla göçmen kuş türüne, yaklaşık 2 bin 300 bitki çeşidine, nilüferlere, göl lalelerine ve endemik bitkilere ev sahipliği yapıyor. Doğal akvaryumu andıran yapısı ve zengin biyolojik çeşitliliğiyle dikkat çeken longoz, bu sezon 130 bin ziyaretçiyi ağırlayarak bölgenin turizm cazibe merkezlerinden biri haline geldi.

KAYNAK : İHA
Kadir Tezcan Haber7.com - Muhabir

Editör Hakkında

İstanbul'da doğdu. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Genç yaştan itibaren video kurguları ile ilgilenmektedir. Sivil hayatında hobi olarak video ve grafik tasarım işleri ile uğraşmaktadır. Şu an Haber7.com'da "Muhabir" olarak iş hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR