Seçim ertelendi, kulisler karıştı: Adalar Belediyesi, AK Parti'ye geçebilir
Adalar Belediyesi'nde başkanvekilliği seçimi, salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle çarşambaya ertelendi. Gazeteci İsmail Saymaz, YENİ Parti'nin planının tutmaması halinde Üsküdar'dan sonra Adalar'ın da AK Parti'ye geçebileceğini söyledi.
ABONE OLAdalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından başkanvekilliğine seçilen Medine Pamuk'un 14 Eylül'de sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmesi sonrası yeniden yapılması planlanan seçim ertelendi.
YETER SAYI SAĞLANAMADI
Adalar Belediye Meclisi'nde bu sabah yapılması planlanan başkanvekilliği seçimi, gerekli üye yeter sayısının sağlanamaması nedeniyle gerçekleştirilemedi.
Pamuk'un istifasının ardından yapılması gereken seçim, 23 Eylül Çarşamba günü saat 10.00'a ertelendi.
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, "AK Parti'nin masa başı oyunlarını engellemek için bugün yapılması planlanan Adalar Belediyesi Başkanvekilliği seçimine, YENİ Partililerle yaptığımız iş birliği sonucunda katılmama kararı aldık. 2024 yerel seçimlerinde Adalar halkının sandıkta ortaya koyduğu iradeye ve verdiği oylara sahip çıkmaya, seçim sonuçlarının belediye yönetimine eksiksiz biçimde yansımasını savunmaya devam edeceğiz." dedi.
Üsküdar’dan sonra Adalar Belediyesi de AK Parti’ye geçebilir.
— İsmail Saymaz (@ismailsaymaz) September 21, 2026
Başkan Ali Ercan Akpolat tutuklanınca Medine Pamuk, başkan vekili oldu.
Ancak Pamuk, geçen hafta ‘sağlık’ gerekçesiyle istifa etti.
Adalar Belediye Meclisi’nde normalde başkan dahil 12 belediye meclis üyesi vardı.…
"ADALAR DA AK PARTİ'YE GEÇEBİLİR"
Gazeteci İsmail Saymaz, X hesabından yaptığı paylaşımda, Adalar Belediyesi'ndeki sandalye dağılımına ve başkanvekilliği seçimine ilişkin dikkat çeken bir iddiada bulundu.
Saymaz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Üsküdar'dan sonra Adalar Belediyesi de AK Parti'ye geçebilir. Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat tutuklanınca Medine Pamuk, başkanvekili oldu. Ancak o da geçen hafta sağlık gerekçesiyle istifa etti. Normalde başkan dahil 12 belediye meclis üyesi var. Başkan Akpolat ve 1 meclis üyesi tutuklu. 3 kişinin ise, görevden uzaklaştırıldığı için oy hakları yok. Elde 7 belediye meclis üyesi var. 5'i CHP'li, 2'si AK Partili. CHP'li 5 üyeden 2'sinin AK Parti'ye oy vereceği konuşuluyor. YENİ Parti ve CHP ilçe yönetimleri bugün yapılacak başkanvekiline katılmama kararı aldı. Seçim çarşambaya ertelendi. yeni Partililer tutuklu üyenin istifasını aldılar, yedek üyenin oyuyla tablo 4-4 oluyor. Bu şekilde sonuçlanırsa kuraya kalıyor. YENİ Parti'nin planı tutmazsa Üsküdar'dan sonra Adalar da AK Parti'ye geçiyor."
NE OLMUŞTU?
Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, belediyelere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınmasının ardından tutuklanmış ve görevden uzaklaştırılmıştı. Akpolat'ın yerine Adalar Belediye Meclisi'nde yapılan başkanvekilliği seçiminde Medine Pamuk başkanvekili seçilmişti. Pamuk'un sağlık gerekçesiyle görevinden ayrılmasının ardından belediye meclisinde yeniden seçim süreci başladı.