İş insanı Cengiz Avcı hakkında yakalama kararı! 15 milyar TL'lik vurgun
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen sermaye piyasası soruşturması kapsamında, sermaye piyasalarında yüksek hacimli işlemler gerçekleştirdiği ileri sürülen Cengiz Avcı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
ABONE OLİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen sermaye piyasası soruşturması kapsamında, sermaye piyasalarında yüksek hacimli işlemler gerçekleştirdiği ileri sürülen Cengiz Avcı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Avcı’nın özellikle Odine Solutions Teknoloji Ticaret ve Sanayi A.Ş. (ODINE) paylarında gerçekleştirdiği alım-satım işlemlerinin soruşturma kapsamında incelemeye alındı.
"YAKLAŞIK 15 MİLYAR TL KAZANÇ SAĞLADIĞI TESPİT EDİLDİ"
Kamuyu Aydınlatma Platformu kayıtlarında da Avcı adına ODINE paylarına ilişkin çok sayıda işlem bildirimi bulundu. Yeni Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ile yakın arkadaşlık ilişkisi bulunduğu belirtilen Cengiz Avcı’nın, son bir yıllık dönemde ODINE paylarındaki işlemlerinden yaklaşık 15 milyar TL kazanç sağladığının tespit edildiği, bu tutarın yaklaşık 12 milyar TL’lik bölümünün aynı dönem içerisinde nakde çevrilerek sermaye piyasasından çıkarıldığı belirlendi.
HALEN YURT DIŞINDA BULUNDUĞU BELİRLENDİ
Avcı’nın söz konusu işlemlerin ardından yurt dışına çıktığı ve halen yurt dışında bulunduğunun belirlendiği öğrenildi.
MAL VARLIKLARINA TEDBİR
Soruşturma kapsamında Cengiz Avcı’nın mal varlıklarına yönelik de tedbir kararı uygulandığı belirtildi. Bu kapsamda banka hesapları, taşınır ve taşınmaz malları ile tespit edilen diğer mal varlığı değerleri hakkında el koyma tedbiri uygulandı ve hakkında yakalama kararı çıkarıldı.