Gazeteci Recep Levent Öztürk, memleketi Düzce'de son yolculuğuna uğurlandı

Fenalaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden TRT Haber Düzce Temsilcisi Recep Levent Öztürk'ün cenazesi doğup büyüdüğü köyde toprağa verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2026 22:34 GÜNCELLEME 07.10.2026 00:29 GÜNCEL
Gazeteci Recep Levent Öztürk, memleketi Düzce'de son yolculuğuna uğurlandı

Dün haber takibi yaptığı Akçakoca ilçesinde "2. Uluslararası Suluboya Festivali"nin final gecesinde fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 56 yaşındaki Öztürk'ün cenazesi, yakınları tarafından Gümüşova ilçesine bağlı Yeşilyayla köyüne getirildi.

Baba evinde alınan helalliğin ardından cenaze namazı için köy camisine geçildi.

Aileye başsağlığı dileyen Düzce Valisi Mehmet Makas, burada yaptığı konuşmada, Öztürk'ün, TRT gibi köklü bir kuruluşun uzun yıllar savaş muhabirliğini yapmış usta bir gazeteci olduğunu belirtti.

"BİZ RAZIYIZ RABB'İM DE RAZI OLSUN"

Düzce'de göreve başladığında Öztürk'ü yüz yüze tanıma fırsatını bulduğunu anlatan Makas, "Hakikaten milletçe sayılıp sevilen, hem halkın duasını hem de Hakk'ın rızasını almış bir kardeşimiz. Milli ve dini hassasiyetleri olan bir kardeşimiz. Ona son görevimizi yerine getirmek için buradayız. Allah gani gani rahmet eylesin. Biz razıyız Rabb'im de razı olsun." ifadelerini kullandı.

Öztürk'ün cenazesi, İl Müftüsü Osman Aydın'ın kıldırdığı namazın ardından köy mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine Öztürk'ün aile ve yakınlarının yanı sıra Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Kılıç, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kılınç, TRT Genel Müdür yardımcıları Mücahid Eker ve Ahmet Görmez, Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Enes Duran ve çok sayıda meslektaşı katıldı.

TRT'nin acı kaybı: Usta gazeteci Levent Öztürk hayatını kaybetti

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR