Mersin'de nitelikli dolandırıcılık operasyonunda 13 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Mersin'de "nitelikli dolandırıcılık" suçuna yönelik düzenlenen operasyonda 13 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2026 21:15 GÜNCELLEME 13.10.2026 21:15 GÜNCEL
Mersin'de nitelikli dolandırıcılık operasyonunda 13 şüpheli yakalandı

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, vatandaşları iş bulma ve yatırım vaatleriyle Mersin'e getirerek adlarına GSM hattı ve banka hesapları açtırıp kullanarak, 360 kişiyi yaklaşık 16 milyon lira mağdur edenlere yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda 13 şüphelinin yakalandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"MASAK verilerine istinaden şüphelilerin banka hesaplarında 25 milyar lira hacim olduğu tespit edildi. Vatandaşlarımızı dolandıran suç şebekelerine karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyor, suçlulara göz açtırmıyoruz. Kahraman polislerimizi, Asayiş Daire Başkanlığımızı, MASAK'ımızı, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Mersin Emniyet Müdürlüğümüzü ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz."

KAYNAK : İHA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR