Rusya'dan ABD'ye 40 bin tonluk dizel sevkiyatı yarın başlıyor

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, ABD'ye dizel taşıyacak ilk tankerin yarın limandan hareket edeceğini söyledi.​​​​​​​

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2026 19:59 GÜNCELLEME 21.10.2026 20:56 GÜNCEL
Rusya'dan ABD'ye 40 bin tonluk dizel sevkiyatı yarın başlıyor

Novak, St. Petersburg'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya ile ABD arasında dizel sevkiyatına ilişkin sözleşmelerin imzalanması sürecinin son aşamaya geldiğini ifade etti.

İlk sevkiyatın 40 bin tonluk tankerle yapılacağını belirten Novak, "İlk tankerin yarın, 22 Ekim'de limandan ABD'ye doğru hareket etmesi planlanıyor." dedi.

Sevkiyatın ileride de devam edeceğini dile getiren Novak, "İki lider arasındaki anlaşmalar doğrultusunda ABD'nin dizel ihtiyacını imkanlarımız ölçüsünde karşılayacağız." ifadesini kullandı.

  • Rusya'nın dizel ihracatını yıl sonuna kadar yeniden eski seviyesine çıkarabileceğini belirten Novak, ihracatın petrol rafinerilerinin üretim kapasitesine bağlı olarak kademeli şekilde artırılacağını söyledi.

Novak, ihracat konusunda yıl sonuna kadar tamamen toparlanılması halinde diğer ülkelere de önceki miktarlarda dizel sevkiyatı yapılabileceğini ifade etti.

ABD'nin 1 trilyon doları aşan faiz faturası bütçeyi zorluyor

ABD son dakika duyurdu! Rusya resmen kabul etti! Savaşta kritik gelişme

Arakçi: İlerleme için çok az neden var

Putin ve Witkoff bir araya geldi: Yeni plan masada

İmza sonrası ilk tanker yola çıkıyor

Dev banka dengeleri altüst etti: İşte gelecek 15 yılın en çok kazandıracak aracı!

KAYNAK : AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR