Bölünen Türkiye haritaları ne oldu?

Türkiye'yi bölen ve parçalara ayıran haritalarıyla gündeme gelen ABD Fikir Fırtınası örgütlerinin son haritası Türkiye'yi bölmüyor, büyütüyor. Haliyle sormak gerekiyor eski haritalar(!) nereye gitti?

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2009 10:55 GÜNCELLEME 28.01.2009 10:55 GÜNCEL
Bölünen Türkiye haritaları ne oldu?

Amerikan İstihbarat Ajansı CIA’ya yakınlığı nedeniyle “Gölge CIA” olarak bilinen Stratfor’un sahibi, ünlü stratejist George Friedman, önümüzdeki yüzyılın sonlarında Çin ve Rusya gibi ülkelerin gerileyip yerlerini Türkiye, Japonya, Meksika ve Polonya gibi yeni dünya güçlerine bırakacağını öne sürdü. Friedman, “Next 100 Years: A Forecast for the 21’st Century” (Önümüzdeki 100 Yıl: 21’inci Yüzyıl İçin Öngörüler) adlı yeni kitabında muhtemel bir  Türkiye -ABD savaşından sözederken kimileri de oturdu bu haritayı çizdi.

Haritayı görünce aklımıza ilk olarak ABD tarafından çizilen 'bölünen Türkiye haritaları geldi.  Anlaşılan Bölünen Türkiye haritalarının işlevi bitmiş yerini genişleyen Türkiye haritaları almıştı...  İlk bakışta yurdunu seven her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının gururunu okşayacak olan bu haritalar acaba ne tür emperyalist planlarla çizildi dersiniz? 

Karaman'nın koyunu sonra çıkar oyunu  demeden hamasi duyguları bir yana atıp etraflıca düşünmekte ve fikir fırtınaları yapmakta yarar var...