Mali Şube 55 kişiyi gözaltına aldı

İstanbul'da Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü'nün 15 ayrı şirkete yönelik hayali ihracat operasyonunda 55 kişi gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.02.2009 21:00 GÜNCELLEME 20.02.2009 21:00 GÜNCEL
Mali Şube 55 kişiyi gözaltına aldı

Edinilen bilgiye göre Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 15 ayrı şirket üzerinde yürüttüğü çalışmada ilk etapta 55 kişinin gözaltına alındığı, operasyonların devam ettiği belirtildi. İhracat yapan bazı şirketlerin işlemlerini uzman ekiplerle denetime alan polis, bazı işlemlerde usulsüzlük tespit etti.

 Bazı ihracat kalemlerinde 'yapılmadığı halde yapılmış gibi' gösteren işlemler bulunduğu, bu yolla devletin milyonlarca lira zarara uğratıldığı belirlenince polis harekete geçti. Çok sayıda vergi uzmanı ve müfettişin desteğiyle tamamlanan çalışmanın ardından sözkonusu şirketlere yönelik operasyon başlatan polis, 55 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında bazı gümrük görevlileri ile vergi dairesi çalışanlarının da bulunduğu öğrenildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz günlerde benzer bir operasyonla ihracat yapan şirketlere yönelik çalışma yapılmış ve şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

KAYNAK : (CİHAN)