Silopi'de kuyulardan yanık kumaş çıktı

Ergenekon soruşturması kapsamında ortaya atılan ölüm kuyuları iddiaları için başlatılan kazı çalışmalarında yeni bulgulara ulaşıldı. Kuyularda yanık kumaş parçalarının çıktığı açıklandı...

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2009 09:59 GÜNCELLEME 12.03.2009 09:59 GÜNCEL
Silopi'de kuyulardan yanık kumaş çıktı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Sinan Lokantası Tesisleri'ndeki kuyularda kazı çalışmaları yoğun güvenlik önlemleri altında yeniden başladı. Boşaltılan kuyularda kemik parçalarına rastlandı.

Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 1990'lı yıllarda öldürülen bazı kişilerin kuyulara atıldığı iddiasıyla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk ve Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ile Şırnak Barosu üyesi avukatlar nezaretinde Sinan Lokantası Tesisleri'ndeki kazı çalışmalarına bugün de yeniden başlandı.

Kazı öncesi askerler kuyu çevresinde dedektörle mayın araması yaparken, kazı çalışmaların bulunduğu yerde görevli bir doktor da hazır bulundu. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alan askerler, gazetecilerin belli noktalarda çekim yapmalarına izin veriyor.

Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk ve Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ile Şırnak Barosu üyesi avukatlar nezaretinde Sinan Lokantası Tesisleri'ndeki kuyularda yapılan kazı çalışmalarında bu sabah bir kemik parçası, saç telleri, bir çuval ve bir bez parçası bulundu.

Sinan Lokantası'nda ikinci kuyularda kazma işlemi sırasında bulunan kemik parçalarının incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi.

Silopi Sulh Ceza Mahkemesi'nin 5-11 Mart tarihlerinde kazı yapılmasına verdiği iznin ardından önceki gün ve dün Silopi ilçesi yakınlarındaki kuyularda kazı çalışması yapılmış, kazıda kemik parçaları ve saç teli bulunmuştu.ıÜü

(CİHAN)