Erdoğan, Yazıcıoğlu için gözyaşı döktü

Başbakan Erdoğan katıldığı canlı yayında Muhsin Yazıcıoğlu için konuştu, partililerin tepkilerini normal karşıladı..

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2009 00:32 GÜNCELLEME 28.03.2009 00:32 GÜNCEL
Erdoğan, Yazıcıoğlu için gözyaşı döktü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NTV'de katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişiyi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldığını belirten Başbakan Erdoğan, "Gelen bilgiler kazadan kurtulan olmadığı yönünde" dedi.

Kaza olayının duyulmasından sonra bir bilgi kirliliği yaşandığını vurgulayan Erdoğan, helikopter enkazının yanlış noktalarda arandığı iddiasının doğru olmadığını, enkazın belirlenen koordinatlar içinde bulunduğunu ve çalışmalar kapsamında imkanların maksimum seviyede seferber edildiğini ifade etti.

Erdoğan, "Arama kurtarma çalışmalarında her gelen teklif değerlendirilmiştir" dedi.

Arama kurtarma çalışmalarının yetersiz bulunduğu yönünde tepkiler olduğunu kaydeden Erdoğan, "Zaman zaman duygusal anlar oldu. Bunu normal karşılamak lazım. Neticede ortada önemli bir siyasi lideri var" dedi. Yazıcıoğlu ile özel bir hukuku olduğunu belirten Erdoğan, kendisinden "Muhsin kardeşim" diye bahsetti.

Erdoğan, yayının sonunda, ''Şu anda siyasetteki arkadaşımız Muhsin Bey'e ve yanındaki arkadaşlara bu noktada rahmet diliyorum. Ayrıca BBP camiasına başsağlığı dilerken, ailesine ve milletimize de başsağlığı temennisinde bulunuyorum. Çünkü siyasette dürüst, dik duran bir arkadaşımızdı'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın bu açıklamaları yaptığı sırada yakın çekimde gözlerinin dolduğu ve ağlamaklı bir ses tonu ile konuşması dikkat çekti.