Güney, Yazıcoğlu ile ne konuştu?

İfadelerinden Muhsin Yazıcıoığlu hakkında iddialarda bulunan Tuncay Güney, bunları işkence altında söylediğini ve Muhsin Yazıcıoğlu'ndan özür dilediğini anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.04.2009 11:16 GÜNCELLEME 10.04.2009 11:16 GÜNCEL
Güney, Yazıcoğlu ile ne konuştu?

32. Gün'de işkence günlerini anlatan Tuncay Güney, geçtiğimiz günlerde helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun kendisini aradığını iddia etti. Güney'in açıklaması şöyle:

En son 4 ay önce Muhsin Yazıcıoğlu beni aradı ve dedi ki "kardeşim benim için bunları söylemişsin" kendisine basın açıklaması yaptım, yazılı mail attım "Muhsin bey bunu açıkla ve bana hakkını helal et. Sen işkence görmüş bir lidersin. Beni anlarsın. Her şeyi, önüme dikta edilen dosyaları anlattım. Senin için bana Maraş Katliamı'nda rol aldı dediler. Ben Maraş Katliamı'nda çocuktum."dedim.

Muhsin Yazıcıoğlu için Maraş Katliamı, Sivas olaylarına katıldığını, TİP (Türkiye İşçi Partisi)liler öldürülmüş,  ve bunları da sana Veli Küçük'ün söylediği...Bunları bilgisayar odasında söylediler bana, dikta ettirdiler. Seni sıyıracağız bu işten, söylemezsen senin ayağını yerden keseriz dediler. Ben bunların hepsini Muhsin Yazıcıoğlu'na söyledim, hakkını helal et bana dikta ettirildi, dedim. Telefonla konuştuk. Basın danışmanı bağladı. Muhsin bey dedim ellerinde benim söylemiş olduğum dökümanlar var. Ama bunlar benden çıkmadı. Ben yedi TİP'li öldürülmüş çocuktum. Maraş Katliamı'nı ben bilmem çocuktum. 1972 doğumluyum. Hakkını helal et dedim ve o da 'helal olsun canım kardeşim anlayabiliyorum' dedi.

KAYNAK : www.32gunhaber.com