ODTÜ Senatosu'nun operasyon endişesi

ODTÜ Senatosu, Ergenekon soruşturması çevresinde, rektörlerin, akademisyenlerin ve kimi sivil toplum öncülerinin göz altına alınmasından derin kaygı duyduğunu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.04.2009 20:29 GÜNCELLEME 13.04.2009 20:29 GÜNCEL
ODTÜ Senatosu'nun operasyon endişesi

ODTÜ Senatosu'nun yaptığı toplantıdan sonra yayınlanan bildiride şöyle denildi:
“Rektörlerin akademisyenlerin ve kimi sivil toplum öncülerinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan son gelişmeler Üniversitemizin her kesiminde giderek derinleşen kaygı ve artan rahatsızlığa yol açmaktadır.

Hukukun üstünlüğüne bağımsız yargı organlarımızın kararlarına ve uygulamalarına duyduğumuz güven ve saygıyı yinelemek isteriz. Ancak hukukun siyasallaşmasının sakıncaları konusunda ülkemizin saygın hukukçularının dile getirdiği görüş ve endişeleri paylaşmadan edemiyoruz. Kaldı ki geciken adaletin adalet olmadığı kamuoyunca iyi bilinmektedir.

Demokrasinin en vazgeçilmez unsurları arasında yer alan evrensel hukuk kurallarına uymanın gerekliliğini, süregelen bazı uygulamaların gelişmiş demokrasilerde kolaylıkla insan hakları ihlallerini olarak algılanabileceğini özellikle belirtmek isteriz. Söz konusu demokrasilerde en son ne zaman bir üniversite rektörünün gözaltına alındığını sormadan edemiyoruz. Kamuoyunu rektörlerin bu şekilde gözaltına alınmasının veya tutuklanmasının demokrasimiz açısından ne anlama geldiğini düşünmeye davet ediyoruz.

Atatürk ilke ve devrimlerinin laik cumhuriyet ve demokrasinin takipçisi ODTÜ’lüler olarak gelişmeleri dikkatle izlemekte olduğumuzu ve bu konuda gerekli duyarlılığı göstermeye devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.“

(ANKA)