'Kürt sorununu çözmek istemiyorlar'

Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un yaptığı konuşmanın yankıları sürüyor. Konuyu değerlediren Fikret Başkaya egemen güçlerin kürt sorununu çözmek istemediğini böyle anlatıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2009 13:35 GÜNCELLEME 22.04.2009 13:35 GÜNCEL
'Kürt sorununu çözmek istemiyorlar'

Engin Dinç’in söyleşisi

Fikret Başkaya: Garp Cephesinde Değişen Bir Şey Yok

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmanın yankıları sürüyor. Başbuğ’un konuşmalarını ve yankılarını, muhalif söylemi sebebiyle geçmişte fikir suçlusu olarak hapis yatan Prof. Dr. Fikret Başkaya’ya soruldu. İşte Prof. Başkaya’nın sorulara verdiği cevaplar…

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un değerlendirmelerini nasıl yorumluyorsunuz? Bu açıklamaları resmi devlet söyleminde bir açılım olarak değerlendirmek mümkün mü?
 
Esasen “Garp Cephesinde Yeni Bir şey Yok”. Yapılan bir ‘imaj tazeleme operasyonu’. Hiçbir konuda bir ‘açılım’ söz konusu değil. Şu ‘açılım’ modası da zaten rahatsız edici. Eğer TC’nin niteliği, mantığı, işleyiş tarzı hakkında kafa karışıklığı söz konusu değilse, Genel Kurmay Başkanı’nın konuşmasından ‘niyete göre’ anlamlar çıkarmaya da yer olmaması gerekirdi. Asıl önemli olan İlker Başbuğ’un ne söylediği, ne söylemediğinden çok, medyanın yaklaşımının rahatsız ediciliği.

"TÜRKİYELİLİK" SÖYLEMİNİN KÜRT SORUNUNA KATKISI OLACAK MI? GENELKURMAY BAŞKANININ SÖYLEMİ PARTİLERİN SİYASETİNİ ETKİLEYECEK Mİ? GENEL BİR AF GELECEK Mİ? ABD'NİN ZİYARETİ KÜRT BÖLGESİ İÇİN SİYASETİ ETKİLEYECEK MI? İŞTE CEVABI

KAYNAK : Analitik Bakış