Tutuklu rektörler 3. iddianameye girdi

''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin 3. iddianamenin bu hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulması bekleniyor. Açıklama Çolakkadı'dan geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2009 00:00 GÜNCELLEME 07.07.2009 00:00 GÜNCEL
Tutuklu rektörler 3. iddianameye girdi

Ergenekon soruşturması kapsamında üçüncü iddianamenin de İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca bütün basın mensuplarına toplu olarak açıklanacağı öğrenildi. Ergenekon savcılarının ise hazırladıkları iddianameyi bu hafta içinde Başsavcılığa sunması bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan üçüncü iddianame ile ilgili toplu açıklama yapacaklarını söyledi. Çolakkadı, bütün basın mensuplarına aynı anda iddianame ile ilgili açıklama dağıtılacağını ifade etti.

Öte yandan Ergenekon soruşturması ile ilgili olarak hazırlanan üçüncü iddianamenin bu hafta içinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulacağı öğrenildi. Ergenekon savcılarının iddianamenin bu haftaya yetişmesi için çok yoğun çalıştıkları belirtildi.

Bu arada Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın da aralarında olduğu rektörlerin bu iddianamede sanık olarak yer alacakları kaydedildi.

KAYNAK : cihan