Şahin'e tahliye kanserli Güler'e hücre

Ergenekon tutuklusu İbrahim Şahin'i "Sürekli hasta raporu" vererek tahliye ettiren Adli Tıp Daire Başkanı Doktor Birgen, kanser hastası mahkum Güler Zere'ye geçit vermedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2009 07:19 GÜNCELLEME 18.07.2009 07:19 GÜNCEL
Şahin'e tahliye kanserli Güler'e hücre

Erdinç ERGENÇ'in haberi

Kansere yakalanan ve Adana'da bir hastanenin mahkûm koğuşunda tutulan Güler Zere'nin tahliye umutları, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun verdiği olumsuz raporla söndü.

Raporun altında imzası olan Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesi Başkanı Nur Birgen'in daha önce Susurluk hükümlüsü İbrahim Şahin'e "Sürekli hasta raporu" vererek serbest kalmasını sağlamış ve işkenceyi gizlediği için İstanbul Tabip Odası tarafından 1998'de 6 ay meslekten men cezası almıştı.

Birgen'in başında olduğu 3. Daire'nin 2004 yılında Wernicke Korsakoff hastası iki tutuklu hakkında verdiği çelişkili raporlar da AİHM'den dönmüştü. İstanbul Adli Tıp Kurumu 3. Dairesi, iki hafta önce Adana'dan 14 saatlik ambulans yolculuğu ile İstanbul'a getirildikten sonra sadece 5 dakika muayene edilen Zere'nin tedavisinin cezaevi koşullarında yapılmaya uygun olduğuna karar verdi.

14 yıldır tutuklu olan ve cezaevinde damak kanserine yakalanan Güler Zere hakkında verilen 5 tıbbi rapor ise tedavisinin cezaevi koşullarında sürdürülemeyeceğini belirtiyor. Hastalığın son evresini yaşayan 37 yaşındaki Zere'nin tedavi şansının yüzde 30 olduğu bildirildi. Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, cezaevinde sadece iki gün kalan Ergenekon şüphelisi ve JİTEM'in kurucusu emekli Albay Arif Doğan'ın tahliye edilmesine rağmen, ölmesine kesin gözüyle bakılan Zere'nin tahliye edilmemesine isyan etti.

Dernek, iki haftadır karar vermeyen Adli Tıp 3. Dairesi başkanı Nur Birgen hakkında dün suç duyurusunda bulunmayı planlıyordu. Örgütsel üye olduğu gerekçesiyle 34 yıl hapis cezasına çarptırılan Zere'nin babası, kızının tutulduğu hastane hücresi önünde geçen hafta başlattığı açlık grevine devam ederken, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, serbest bırakılması halinde Zere'yi tedavi için İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne getirmek üzere bir ambulansı hastane önünde bekletiyordu.

KAYNAK : Sabah