Hüseyin Üzmez'e '13 yıl' hapis cezası!
'14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar' suçundan yargılanan Hüseyin Üzmez 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Üzmez son savunmasında ilginç bir iddiada bulundu.
ABONE OL '14 yaşındaki B.Ç'ye cinsel istismar'da bulunduğu suçlamasından tutuklu olarak yargılanan yazar Hüseyin Üzmez, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesince ''Çocuğun cinsel istismarı'' suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, ''Hürriyeti tahdit'' suçlamasından ise beraat etti.
Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'küçük yaştaki kızın beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinser istismar' suçundan yargılanan Üzmez'in bugünkü duruşmasında hakim kararı açıkladı. Üzmez'i 13 yıl hapis cezasına çarptıran hakim aynı dava yargılanan B.Ç'nin annesine ise beraat verdi.
Cumhuriyet Savcısı Abdullatif Yüksel, geçtiğimiz duruşmada B.Ç. isimli çocuğa İstanbul ve Mudanya'da iki ayrı cinsel istismarda bulunduğu için ayrı ayrı 15'er yıl hapis cezası istemişti.
YALMAN'IN ÖCÜNÜ ALDILAR İDDİASI
Öte yandan Hüseyin Üzmez, yaptığı son savunmasında kendisine kamplo kurulduğunu iddia ederek ilginç bir buluşmayı aktardı: "Ben idamla yargılandığım zamanlarda bile yalan söylemedim. Ben Müslüman bir insanım. Allah şahidim olsun ki yalan söylemiyorum. Bu davanın bazı değişti. Bu bana kurulan bir komplo. Aynen Fransa'daki Dreyfus davası gibi bir komplodur. Mahkeme devam ederken bir adam yanıma geldi, adliyeden olduğunu söyledi. Sarışın uzun boylu bir adam. Bana dedi ki, 'ben Ahmet Emin Yalman'ın akrabasıyım. Sizinle görüşebilir miyiz?' dedi. Bu adamla Barış Manço Kültür Merkezi'nde buluştuk. Bana dedi ki, 'biz kimseyi affetmeyiz. öcümüzü bırakmayız. Seni de affetmeyeceğiz. Bugünlerde sana öyle bir şey yapacağız ki çok şaşıracaksın' dedi. Bu bir komplodur."