Kadıköy Saray'ı Saray Muhallebicisi yaptılar

Medyeda yer alan "Topbaş'ın çiftliği derede ve kaçak" şeklindeki haberle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklama ile cevap verdi. Açıklamada hayli ilginiç ayrıntılar var.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2009 00:39 GÜNCELLEME 17.09.2009 00:39 GÜNCEL
Kadıköy Saray'ı Saray Muhallebicisi yaptılar

Birkaç gündür basında “Topbaş’ın çiftliği derede ve kaçak” şeklinde yer alan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.

Tuzla Akfırat’ta, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ait bir çiftlik bulunmamaktadır.

Söz konusu yer, Kadıköy Saray’a aittir ve Saray Muhallebicisi ile bir hiçbir ilgisi yoktur.

1982 yılında maliklerince satın alınan bu yerde, 1984 yılında (2981 sayılı yasaya istinaden) Yapı Kullanma İzni alınmıştır. 

19.09.2008 tarihinde ruhsatsız inşai faaliyeti belirlenen ve Yapı Tatil Tutanağı tutulan 2 adet ilave yapıya ilişkin Akfırat Belediyesince;
09.10.2008’da Tuzla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuş, 16.12.2008 tarihinde ise yıkım kararı alınmış ve 21.01.2009 tarihinde de yıkım gerçekleştirilmiştir.

Burada yapılan bazı ilave yapılar nedeniyle konu yargıya taşınmış ve yargısı halen sürmektedir.

Başkan Kadir Topbaş’la hiçbir alâkası olmayan ve Saray Muhallebicisi’nin hiçbir mamûl almadığı bu yer üzerinden haksız ve mesnetsiz yapılan yayınlara karşı yasal girişimlerde bulunulacaktır.