16 yıl beklediği oğlunu henüz göremedi

Aden Körfezi'nde korsanlarca alıkonulan Horizon-1 adlı kuru yük gemisinde görevli Mustafa Şenkal, 16 yıl aradan sonra doğan ilk bebeğini henüz göremedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2009 15:18 GÜNCELLEME 24.09.2009 15:18 GÜNCEL
16 yıl beklediği oğlunu henüz göremedi

Aden Körfezi'nde korsanlarca alıkonulan Horizon-1 adlı kuru yük gemisinde görevli Mustafa Şenkal'ın Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan eşi Zeynep Şenkal'ın (35) tedirgin bekleyişi sürüyor.

Zeynep Şenkal, AA muhabirine, eşinin gemide makine lostromosu olarak şubat ayından beri çalıştığını, olay sırasında korsanların açtığı ateş sonucu ayağından vurulduğunu söyledi.

Eşinin sağlığından endişe ettiğini bildiren Şenkal, 16 yıllık evliliklerinde ilk çocuklarının 3 ay önce dünyaya geldiğini belirterek, ''Eşim oğlumuzu henüz göremedi. Her gün gözyaşı döküyorum. Devletimizden yardım bekliyoruz'' dedi.

Şenkal, eşiyle en son Ramazan Bayramı'nın ilk günü sadece 2 dakikalık telefon görüşmesi yaptığını, her telefon çaldığında özgürlük haberinin verileceği heyecanını yaşadığını ifade etti.

Eşinin sağlıklı şekilde kurtulmasını beklediğini söyleyen Şenkal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Firmanın bu konuda neler yaptığını bilmiyoruz. Ancak gücü yetmiyorsa Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımızın bu konuya el atmasını ve esir tutulan Türk gemicilerinin serbest bırakılmasını sağlamasını istiyoruz. Çaresizlik içindeyiz. Ne olur devletimiz yardımcı olsun.''

KAYNAK : AA