Genişletilmiş Türkiye haritasına inceleme
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, müdürlük tarafından okullara dağıtılan 'Veli Eğitim Projesi' CD'lerindeki haritada Türkiye'nin sınırlarının genişletilmiş gösterilmesiyle ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı.
ABONE OLYıldız, Vodafone'un, selde hasar gören Küçükçekmece'deki okulların onarımı için yaptığı 500 bin TL'lik bağış protokolünün imzalanmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir gazetede bugün yer alan ''Veli Eğitim Projesi'' CD'lerindeki haritada Türkiye'nin sınırlarına Kerkük, Musul, Erbil, Batum ve Nahcivan'ın da dahil edildiği yönündeki ''Skandal harita'' başlıklı habere ilişkin bir soru üzerine Yıldız, basına yansıyan olayla ilgili bir basın açıklaması yaptıklarını bildirdi.
Yıldız, ''Şu anda inceleme başlattık. Detayları daha sonra açıklayacağım'' dedi.
Basın mensuplarının detaylara ilişkin ısrarlı soruları üzerine Yıldız, yarın basın mensuplarıyla bir araya geleceğini, bu nedenle bugün bu konuyla ilgili kendisini sıkıştırmamalarını istedi.
Bir gazetecinin, ''Gözden kaçan bir şey mi var?'' sorusuna da Yıldız, ''Kesinlikle'' yanıtını verdi.
Yıldız, bugün Milli Eğitim Müdürlüğünde 39 ilçe milli eğitim müdürünü topladığını ve buradan toplantıya gideceğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Recep Işık da aynı konudaki soru üzerine, gazete başlığını gördüğünü belirterek, ''Üzüldüm. Böyle bir şey olmaması lazım'' dedi.