Kaymakamı şaşırtıp duygulandıran civanmert A.A

Mersin'in Mezitli ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) yeşil kart çıkartmak için 50 TL yardım alan bir kişi, aylar sonra durumu düzelince aldığı parayı iade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2009 10:54 GÜNCELLEME 11.10.2009 10:54 GÜNCEL
Kaymakamı şaşırtıp duygulandıran civanmert A.A

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, böyle bir civanmertliğe ilk defa şahit olduğunu belirterek şaşkınlığını gizleyemedi.

Aslen Hataylı olan ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Soli Kavşağı civarında oturan isminin açıklanmasını istemeyen A.A, 15 Ocak'ta maddi durumu iyi olmaması nedeniyle yeşil kart işlemlerini halletmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 50 TL yardım aldı. Maddi durumunu biraz düzelten A.A., "Aylar önce, sıkıntılı bir anımda siz bana yardımcı oldunuz. Allah razı olsun. Ama maddi durumum ve işlerim düzeldi. Borç olarak aldığım parayı vakfa iade etmek istiyorum." diyerek kaymakamlığa başvurdu.

A.A.'nın bu talebini memnuniyetle ama daha çok şaşkınlıkla karşılayan Kaymakam Kamil Kıcıroğlu ve Mezitli SYDV Müdürü Kamuran Zengin, A.A.'dan 50 TL'yi vakfın hesabına yatırmasını istedi. A. A., parayı bankaya ismini vermeden yatırdı.

Devletin parasını işini görünceye kadar aldığını ifade eden A.A., "Durumumu düzelttikten sonra geri iade etmek istedim. Yetimin, muhtaç ve fakirin hakkı olan parayı daha fazla kullanamazdım. Bir başka ihtiyacı olan vatandaş da buradan sebeplensin istedim." diye konuştu.

Kıcıroğlu ise 20 yıldır kaymakamlık yaptığını ifade ederek, şimdiye kadar böyle bir civanmertliğe rastlamadığını söyledi.

A.A.'nın kendisine yakışanı yaptığını anlatan Kıcıroğlu, "Biz ona yardım yaptığımızı bile hatırlamıyoruz. Yüzünü dışarıda görsek yardım yaptığımızı bilmeyiz. Zaten ona yardım ettik, borç da vermedik. Bırakın yardım paralarını maddi durumu düzelince iade etmeyi, şimdiye kadar çoğunlukla, kredi olarak verdiğimiz paraların kendilerinden veya kefillerinden geri alınmaması için türlü oyunlar içine girenleri gördük. Vatandaşımıza bu örnek davranışından dolayı teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

KAYNAK : (CİHAN)