Ümit Fırat eylemlerin şifresini çözdü

Kürt aydını Ümit Fırat, Güneydoğu'daki şehirler başta olmak üzere PKK sempatizanlarının yaptığı sokak eylemlerinin sırrını açıkladı. Fırat'a göre Öcalan 'Burnum akıyor' şifresiyle yandaşlar anında harekete geçti..

ABONE OL
GİRİŞ 10.12.2009 00:02 GÜNCELLEME 10.12.2009 00:02 GÜNCEL
Ümit Fırat eylemlerin şifresini çözdü

Yahya Gür'ün haberi

TV 24'de Mustafa Karaalioğlu'nun sunduğu açık görüş programına katılan Ümit Fırat, Güneydoğu illeri başta olmak üzere büyük şehirlerdeki eylemlerin nasıl meydana geldiğini ilginç sözlerle anlattı.

Ümit Fırat, Öcalan'ın her yıl bu dönemlerde rahatsızlığının arttığını bunu da bir şekilde dışarıya duyurduğunu bunun üzerine de sokak hareketlerinin başladığını söyledi. Fırat, bu eylemlerin Kürt Diyasporası tarafından büyük destek gördüğünü, eylemlerin sadece Türkiye'de değil Almanya, Belçika  gibi Avrupa'nın birçok ülkesinde de meydana geldiğini ve özellikle Roj TV'nin tamamen bu eylemleri yayınladığına dikkat çekti.
 
Ümit Fırat, sokak eylemleri ile birilerinin Öcalan'a bağlılığını sunduğunu onu unutmadıklarını gösterdiklerini, Öcalan'ın da bu eylemlerle bir kesim üzerinde ağırlığını devam ettirdiğini gördüğünü belirterek "Ancak son dönemlerde hükümetin açılım hareketi bazı şeyleri değiştirdi. Öcalan bu projede kendisinin olmadığını gördü. Kendisinin de açılımın bir tarafı olmak için çok çabaladı ancak bu gerçekleşmeyince sokak eylemleri daha da şiddet kazandı. Hükümetin açılımın tarafı olarak Türkiye ABD ve Irak yönetimi olarak açıklaması  Öcalan'ı daha da rahatsız etti." dedi.

Ümit Fırat, Öcalan'ın rahatsızlığı ile birlikte sokakların harekete geçeceğinin bilindiğini muhaletin de hemen bu olayın karşı tarafında yer alacağının bilindiğini CHP ve MHP'nin açılıma yönelik tepkileri ile Öcalan'ın çıkışlarının iyice irdelenmesi gerektiğini savundu.

İşte Ümit Fırat'ın ilginç açıklamaları:

 

KAYNAK : Haber7