Emniyet amirine ve polise linç girişimi

Hakkari'de DTP'nin kapatılmasını protesto eden gruba, polis müdahale etti. Zırhlı araçlara ve polislere taşla saldıran öfkeli kalabalık, bir emniyet müdürü ile polis memurunu linç etmek istedi. Yüksekova'da da olaylar çıktı. Bir kız çocuğu yaralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2009 11:45 GÜNCELLEME 12.12.2009 11:45 GÜNCEL
Emniyet amirine ve polise linç girişimi

DTP'nin kapatılması kararını protesto eden grup, sabah saatlerinde Altay Caddesi'nde toplandı.

Grup, buradan Çevre Yolu üzerindeki Devlet Hastanesine kadar yürüdü.

Gruptan bazı kişiler, güvenlik önlemi alan zırhlı araçlara ve polislere taşla saldırdı. Bu sırada bir emniyet amiri ile polis memuru ise grup tarafından linç edilmek istendi.

Kapatılan DTP'nin eski yöneticilerinin çabası sonucu, emniyet amiri ve polis memuru, grubun arasından çıkarılarak, uzaklaştırıldı.

Güvenlik güçlerinin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiği grup, ara sokaklara dağıldı.

Olaylar sırasında bazı iş yerlerinin camı kırıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, DTP'nin kapatılmasını protesto eden gruba, polis müdahale etti.

DTP'nin kapatılmasını protesto eden grup, sabah saatlerinde kapatılan DTP'nin eski binası önünde toplandı.

Burada ateş yakan ve slogan atan gruba, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Müdahale üzerine grup, ara sokaklara dağıldı.

İlçede geniş güvenlik önlemi alındığı bildirildi. 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise kararı protesto eden esnaf, iş yerlerini açmadı.

Hakkari'deki izinsiz gösterilerde bir kız çocuğu yaralandı.

Hakkari'de DTP'nin kapatılmasını protesto eden ve polise taşla saldıran grup, güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından mahalle aralarında ateş yakıp barikat kurdu.

Güvenlik güçleri, mahallelerde gösterilerini devam ettiren grubu dağıtmaya çalıştı. Bu sırada Gazi Mahallesi'nde evinin önünde bulunan ve kimliği henüz belirlenemeyen kız çocuğu yaralandı.

Yakınları tarafından bir süre kucakta taşınan kız çocuğu, daha sonra Gazi Mahallesi'ne gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kentte geniş güvenlik önlemi alındığı bildirildi.

Hakkari'de 12 kişi gözaltına alındı

Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesindeki izinsiz gösterilerde, 12 kişi gözaltına alındı.

Hakkari Valisi Muammer Türker, izinsiz gösterilerle ilgili Hakkari'de 6, Yüksekova'da ise 6 olmak üzere toplam 12 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Vali Türker, olaylar sırasında yaralanan 1 polis memuru ile 1 kız çocuğunun tedavi altına alındığını belirtti.

KAYNAK : Bugün-Ajanslar