Kurşunların ardından kepenk açma çıktı

Muş Vali Vekili Ali Edip Budan, Bulanık ilçesinde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili olarak ''Olay, kepenk kapatmayan bir esnafımızla göstericiler arasında yaşanmıştır'' dedi. İşte ayrıntılar

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2009 15:22 GÜNCELLEME 15.12.2009 15:22 GÜNCEL
Kurşunların ardından kepenk açma çıktı

Budan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muş'un Bulanık ilçesinde, DTP'nin kapatılmasını bahane ederek bir grubun gösteri yaptığını söyledi.

Bir esnafın iş yerini kapatmak istememesi nedeniyle, göstericilerle tartışma yaşadığını ifade eden Budan, şöyle devam etti:

''Olay, kepenk kapatmayan bir esnafımızla göstericiler arasında yaşanmıştır. Olayda 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Söz konusu esnafımız silahıyla birlikte gözaltına alındı. Silahın Kalaşnikof marka olduğu bilgisini ise henüz teyit edemedik. Ayrıca yaralı vatandaşlarımızdan bir tanesini Elazığ'a sevk ettik. Şu an Muş Devlet Hastanesinde bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın daha itidalli davranmasını sağlamaya çalışıyoruz.''

Budan ayrıca, il dışında olan Vali Erdoğan Bektaş'ın da Muş'a gelmek üzere yola çıktığını sözlerine ekledi.

Bu arada, Bulanık ilçe merkezindeki göstericilerin bir banka şubesine daha molotofkokteyli atarak ateşe verdikleri, ilçede izinsiz gösterilerin devam ettiği öğrenildi.

Bulanık'taki olaylarda Kemal Kayacan ile Nejmi Oral isimli vatandaşlar açılan ateş sonucu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı.

KAYNAK : AA