Kar, Doğu Anadolu'da 688 köy yolunu kapadı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 688 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Erzurum'da sabaha kadar devam eden kar yağışı nedeniyle 317 köy yolu ulaşıma kapandı.
ABONE OLBölgede aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi ulaşımı olumsuz etkiliyor.
Bölgedeki illerden Erzurum'da 317, Kars'ta 123, Bingöl'de 108, Ağrı'da 100 ve Muş'ta 40 köy yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.
İl Özel İdare müdürlüklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşılma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bölgede, kara yollarında da araç trafiğinde kar ve buzlanma nedeniyle zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Yollarda iş makineleriyle tuzlama ve kar temizliği yapan kara yolları ekipleri, sürücüleri özellikle buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
ŞEHİR MERKEZLERİNDE KAR TEMİZLİĞİ
Şehir merkezlerinde ise kar yağışının ardından başlatılan kar temizliği çalışmaları devam ediyor.
Gece geç saatlere kadar kar temizliği çalışması yapan belediyenin karla mücadele ekipleri, iş makineleriyle cadde ve sokaklardan topladıkları kar birikintisini kamyonlarla kentin dışına taşıyor.
KAR KALINLIĞI
Bu arada, bölge illerinde kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre kar kalınlığı, Ağrı'da 28, Erzurum ve Kars'ta 8, Muş'ta 5 ve Ardahan'da 3 santimetre olarak ölçüldü.
Gece yaşanan en düşük hava sıcaklıklarının ise Ardahan'da eksi 3, Erzurum'da eksi 2, Kars ve Ağrı'da eksi 1, Erzincan'da 3 ve Iğdır'da 4 derece olduğu kaydedildi.
Erzurum ve çevresinde etkili olan kar yağışı sabaha kadar aralıksız sürdü. Şehir merkezinde kar kalınlığı 8, Palandöken'in yüksek kesimlerinde ise 60 santimetreye ulaştı. Kar ve tipi nedeniyle 317 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarını açmak için İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.HAKKARİ
Hakkari'de etkili olan kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan 6 araç, 2 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı.
Alınan bilgiye göre, Geçitli köyünden il merkezine gelmekte olan 6 araç, fırtına ve kar nedeniyle Durunkaya beldesi yakınlarında mahsur kaldı.
Durumun İl Özel İdaresine bildirilmesi üzerine karla mücadele ekipleri, söz konusu bölgeye hareket etti.
Ekipler, 2 saat süren çalışmanın ardından yolu trafiğe açarak, mahsur kalan araçları kurtardı.
Öte yandan, Hakkari'de kar ve tipi yüzünden 1 belde ile 5 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Yetkililer, tipi nedeniyle köy yollarına müdahalede bulunulmadığını, fırtınanın etkisini yitirmesiyle çalışmalara başlanacağını belirtti.
KARS
İzmir-Kars seferi yapan Sun Express uçağı, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları yüzünden Kars Havaalanı'na iniş yapamadan İzmir'e geri döndü.
Kentte gece başlayan ve gün boyu devam eden kar yağışı hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Saat 08.45'de Kars Havaalanı'na inmesi beklenen Sun Express uçağı olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle iniş yapamadan geri döndü.
Ulaşım, karayollarında da güçlükle sağlandı. Kars'ı Erzurum, Ardahan ve Iğdır'a bağlayan yollarda araç geçişlerine kontrollü izin verildi. Köy Hizmetleri ekipleri köy yollarında, Karayolları ekipleri de çevre yollarda kar temizleme çalışmaları başlattı.
Kar yağışı çoğu sürücüyü hazırlıksız yakaladı. Kent merkezinde çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Rampalarda araçlar kayması sebebiyle belediye ekipleri tuzlama çalışması yaptı. Vatandaşların buz tutan kaldırım ve sokaklarda yürümekte bir hayli zorlandığı görüldü.
AĞRI- ERZURUM KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI
Ağrı-Erzurum kara yolu, meydana gelen trafik kazası nedeniyle ulaşıma kapandı.
Alınan bilgiye göre, Erzurum'dan Ağrı istikametine gelen İran plakalı yolcu otobüsü, Aktaş mevkisinde, zincir takmak amacıyla yol kenarına park eden tıra, daha sonra da İran plakalı başka bir yolcu otobüsüne çarptı.
Kazada, kimliği henüz belirlenemeyen 6 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralılara, olay yerinde bulunan polislerin ilk müdahaleyi yaptığı bildirildi.
Kazadaki çarpmanın etkisiyle yola savrulan araçlar, Ağrı-Erzurum kara yolunda ulaşımı engelledi. Bölgeye sevk edilen Karayolları Bölge Müdürlüğü Karla Mücadele ekipleri, araçların yoldan çekilmesi için çalışma başlattı.
Kaza nedeniyle yaklaşık 3 saattir trafiğe kapanan yolun iki tarafında, çok sayıda aracın beklediği belirtildi.
Öte yandan, Ağrı'da etkisini sürdüren kar nedeniyle ulaşıma kapanan köy yolu sayısı 369'a ulaştı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Erol Abaylı, devam eden kar ve tipi yüzünden ekiplerin yol açma çalışmasını güçlükle yürüttüğünü belirtti.
DOĞUBAYAZIT-VAN KARA YOLU KAPALI
Kar ve tipi nedeniyle Doğubayazıt-Van kara yolunda da ulaşım yapılamıyor. Tipi yüzünden Tendürek geçidi ulaşıma kapandı.
Aralarında yolcu otobüslerinin de bulunduğu 50 aracın mahsur kaldığı bölgeye, Karayolları Karla Mücadele ekipleri ile 4 iş makinesi sevk edildi.
Çalışmaların güçlükle yapıldığı bölgede, mahsur kalan 50 araçtan 20'sinin yakın çevredeki Jandarma Karakoluna sığındığı belirtildi.