TÜBİTAK'ın Dağlıca Raporu şaşırttı!

Terör örgütü PKK'nın 12 askerimizi şehit ettiği, Dağlıca Karakolu baskınıyla ilgili TÜBİTAK raporundaki bilgiler, son derece şaşırtıcı. Rapora göre 5 kilometre olması gereken hata payı 50 kilometre olarak ölçülmüş.

ABONE OL
GİRİŞ 17.03.2010 09:00 GÜNCELLEME 17.03.2010 09:00 GÜNCEL
TÜBİTAK'ın Dağlıca Raporu şaşırttı!

Abdullah Yıldırım'ın haberi

Baskından sonra teröristlerin telsiz konuşmalarından yerlerini belirleyen Merkezi Telsiz Dinleme Sistemi'ni (DF) inceleyip test eden TÜBİTAK, sistemin bozuk olduğunu tespit etti. Gazeteci Nevzat Çiçek'in, piyasaya yeni çıkan 'Dağlıca-Kod Adı: Düğün' adlı kitabında yer verdiği raporda, DF'te normalde 5 km olması gereken hata payının 50 km olarak ölçüldüğü bilgisine yer verildi.

Kitapta yer verilen ve olaydan iki hafta sonra TÜBİTAK tarafından hazırlanan rapordaki bilgiler ise kamuoyunda soru işaretlerine neden olan baskınla ilgili şüpheleri artırdı. Raporda teröristlerin telsiz konuşmalarından yerlerini belirleyen sistem üzerindeki incelemeyle ilgili, "TÜBİTAK'ın yer tespit çalışmalarında sistemde 50 km'lik hata ve sapmalar olduğu görülmüştür" denildi.

(Yeni Şafak)