Önce 'Türklük' mü 'Müslümanlık' mı?

“Müslümanlık ve milliyetçilik ne kadar örtüşür?” sorusunua cevap aranan programda sosyolog yazar Abdurrahman Aslan kendisini nasıl tanımlayacağı konusuna öldükten sonra mezarda karşılaşacağı durumla açıklık getirdi...

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2010 14:50 GÜNCELLEME 25.03.2010 14:50 GÜNCEL
Önce 'Türklük' mü 'Müslümanlık' mı?

HaberTürk telvizyonunda Balçiçek Pamir’le Karşıt Görüş’te “Müslümanlık ve milliyetçilik ne kadar örtüşür?” sorusuna cevap arandı.

MHP MYK üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin, tarihçi yazar Erdoğan Aydın, sosyolog yazar Abdurrahman Aslan ve BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun konuk olduğu porgramda “Müslümanlık ve milliyetçilik ne kadar örtüşür?” sorusuna cevap arandı...

MHP MYK üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin, tarihçi yazar Erdoğan Aydın, sosyolog yazar Abdurrahman Aslan ve BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun konuk olduğu programa Abdurrahman Aslan'ın sözleri damga vurdu.

Balçiçek Pamir’in “Siz mesela, sorulduğu zaman kendinizi hangi kimliğinizle tarif edersiniz,  önce hangisini söylersiniz, Müslüman olduğunuzu mu Türk olduğunuzu mu?” sorusuna Aslan şöyle cevap verdi:

“Tabii ki önce Müslümanım derim. Zaten ben ölüp de mezara girdiğimde de aynı soru sorulacak ve ben de aynı cevabı vereceğim. İslamiyet ulus kimliğinin varlığını kabul eder ama dinin önüne geçmesine izin vermez. Türklüğü ancak ikinci olarak o da çok gerekirse söylerim.”