Balyoz'a Başsavcı Cengiz Engin darbesi

Balyoz soruşmasını yürüten savcılar Bilal Bayraktar ve Mehmet Berk soruşturmadan alındı. Başsavcı Engin, Murat Yöner ve Mehmet Ergül'ü soruşturmaya atadı. Balyoz'da 3. dalgadaki gözaltıların iptali gündemde...

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2010 17:48 GÜNCELLEME 05.04.2010 17:48 GÜNCEL
Balyoz'a Başsavcı Cengiz Engin darbesi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, soruşturmadaki iki savcıyı değiştirdi. 14 ilde devam eden operasyonu durdurdu. Engin, Murat Yöner ve Mehmet Ergül'ü soruşturmaya atadı.

Çolakkadı, listede bulunan bazı kişilerin gözaltına alınmasını iptal etti. Bazı isimler için soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Balyoz operasyonu kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir ve Çanakkale dahil 14 ayrı ilde 70'i mavazzaf asker, 95 kişi hakkında gözaltına alınma kararı çıkmıştı.90 adreste de arama yapıldığı belirtilmişti.

Balyoz Soruşturmasını yürüten savcılardan Bilal Bayraktar ve Mehmet Berk'in soruşturmadan el çektirilmesinin nedeninin ise geçtiğimiz günlerde Başsavcı Aykut Cengiz Engin tarafından yayınlanan talımat olduğu belirtiliyor. 2 savcının Başsavcı'nın ''Benim onayım olmadan gözaltı olmasın'' talimatını yerine getirmedikleri için görevden alınndıkları belirtiliyor.

AYRINTILAR GELECEK

KAYNAK : Haber 7