Polis askerden güvenilir çıktı / ANKET

Darbe planlarının ortaya çıkmasından sonra halkın gözünde güvenirliği azalan askerin yerini polis teşkilatı aldı. Kapkaç ve şiddetin önüne geçen polis halkın gözdesi oldu. Siyasi partilere güven ise dibe çakıldı. İşte çarpıcı sonuçlar:

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2010 23:59 GÜNCELLEME 22.04.2010 23:59 GÜNCEL
Polis askerden güvenilir çıktı / ANKET

Ersin Çelik'in haberi

Pollmark'ın Mart 2010 tarihinde, Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon olmak üzere 12 ilde 3 bin 141 kişi ile yüzyüze yaptığı "Kurumlara Güven" araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı.

12 KURUMA OLAN GÜVEN

Cinsiyet, eğitim, yaş, mezhep, etnik köken ve siyasi tercihe göre ayrı ayrı sonuçlandırılan ankette halka, Cumhurbaşkanı, TBMM, Hükümet, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Türk Silahlı Kuvvetleri, Polis Teşkilatı, Mahkemeler, Medya, Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Kuruluşlarına olan güvenleri soruldu.

KADIN, ERKEK, YAŞ, EĞİTİM, MEZHEP, ETNİK KÖKEN VE SİYASİ TERCİHLERE GÖRE KURUMLARA GÜVEN ANKETİNİN GRAFİKLİ GALERİSİ

POLİS BİRİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ

Araştırmanın sonuçlarına göre, kamuoyunun Silahlı Kuvvetler’e duyduğu güvende ciddi bir gerileme görülürken, polisin imajı geçmişe göre hızla düzeldi ve başarılı kurumlar arasında birinci sıraya yükseldi.

Araştırmada kişilere, kurumları başarılı bulup bulmadıkları sorusu yöneltildi. Bu soruya cevap verenlerin yüzde 67,7 si polis teşkilatını başarılı bulduğunu söylerken yüzde 24,7’si başarısız olduğunu düşünüyor. Silahlı Kuvvetleri başarılı bulanların oranı ise yüzde 60,7 oranıdan. Silahlı Kuvvetler'in 1 puan gerisinden ise Cumhurbaşkanlığı geliyor. EN güvenilmeyen kurum ise siyasi partiler.

ETKEN: KAPKAÇ VE OKULLARDA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ

Geçtiğimiz yıl yapılan benzer araştırmalarda polisle ilgili olumlu düşünce belirtenlerin sayısı çok daha gerilerde idi. Ancak özellikle Beşir Atalay'ın İçişleri Bakanlığı'na gelmesinden sonra polisin eğitim seviyesinin yükseltilip daha profesyonel hale getirilmesi, kapkaç olaylarının sona erdirilmesi, okullardaki şiddet olaylarına yönelik etkili tedbirler alınması gibi nedenlerle polis teşkilatına duyulan güvende hızlı bir artış olduğu görüldü.

KAYNAK : Haber 7