Çıplaklar oteli mühürlendi

Muğla'nın Datça ilçesinde hizmete giren ve kamuoyunda adı ''çıplaklar oteli'' olarak belirtilen otel zabıta ekiplerince mühürlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2010 00:36 GÜNCELLEME 07.05.2010 00:36 GÜNCEL
Çıplaklar oteli mühürlendi

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan'ın ilçeye 15 kilometre uzaklıkla bulunan otelin yetkililerinin, 26 Nisanda işletme ruhsatı için gerekli olan ''yapı kullanma izni'' alabilmek amacıyla belediyeye başvurduklarını belirterek, ''Başvuru üzerine, otelin yapı kullanma izni alınmak istenen binalarında inceleme yaptık. İncelemede bizdeki projeye uygun olmadığını gördük. Bu çerçevede otelin mühürlenmesine karar verildi'' açıklamasının ardından 3 zabıta görevlisi mühürleme işlemi için otele geldi.

Zabıta görevlileri 2 bloktan oluşan otelin 3 kapısına  mühürleme işlemini yaptıktan sonra otelden ayrıldı. Bu arada mühürleme işlemi, otelde kalan 12 yabancı turistin tesisten ayrılmasından sonra yapıldı.

Otel yetkilileri sorunun, projeye aykırı balkon yapıldığı gerekçesiyle ortaya çıktığını, otelin mimarı tarafından proje tadilatı yapıldığını ve Özel Çevre Koruma Kuruluna (ÖÇKK) gönderildiğini kaydederek, proje tadilatının onaylanması halinde ruhsat alabileceklerini bildirmişlerdi. (AA)