TSK'dan ayrılan uzman erbaşlara müjde

Yaş sınırı nedeniyle emekli olmadan Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılan uzman erbaşların emekliliğe hak kazandıkları tarihe kadar Milli Savunma Bakanlığında ve TSK'da memur olarak çalışabilecekler. Şartlar ise şöyle:

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2010 10:31 GÜNCELLEME 19.06.2010 10:31 GÜNCEL
TSK'dan ayrılan uzman erbaşlara müjde

Yaş sınırı nedeniyle emekli olmadan Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılan uzman erbaşların emekliliğe hak kazandıkları tarihe kadar Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve TSK'da memur olarak çalışmalarına imkan veren düzenleme Meclis'te kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu, Askeri Mahkemeler Kanunu ile TSK'yı ilgilendiren bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısını dün gece kabul etti. Kanuna göre, askeri mahkemeler 3 askeri hakimden oluşacak. Askeri mahkeme kurulunda bulunanların en kıdemlisi, mahkeme başkanı olacak. Subay üyeler, askeri mahkeme heyetinden çıkarılacak. Subay ve astsubayların işledikleri suçlara ait davalar ile ağır ceza mahkemesinin görevine giren suçlara ait davalar hariç olmak üzere, üst sınırı 5 yıla kadar hapiS cezasını öngören davalara ve suç konusu olmayan eşyanın müsaderesine tek hakim tarafından bakılacak.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında malul olan uzman erbaşlar yeniden istihdam edilebilecek. Bu kişilerin, sözleşmeleri 'sıhhi arıza' gerekçesiyle feshedilemeyecek. Uzman erbaşlara da subay ve astsubaylara olduğu gibi mazeret izni verilebilecek.

Terörle mücadele kapsamında malul olan uzman erbaşlar, kadrolarının kaldırılması veya bu kadrolarda istihdam edilmelerine gerek kalmaması durumunda sağlık niteliklerine uygun kadrolara atanabilecek. Yaş sınırı nedeniyle emekli olmadan TSK'dan ayrılmak zorunda kalan uzman erbaşlar, emekliliğe ayrılmaya hak kazandıkları tarihe kadar Milli Savunma Bakanlığı ve TSK kadrolarında memur olarak istihdam edilebilecek.

Bu kanunun yürürlüğe girmesinden önce yaş sınırı nedeniyle TSK'dan ayrılan ve emekliliğe hak kazanamamış olan uzman erbaşlar da 3 ay içinde Milli Savunma Bakanlığı'na başvurmaları halinde bu haktan yararlanabilecek.

KAYNAK : İHA