Zekeriya Öz'ün 'özel yetkisi' kaldırıldı
HSYK, Turhan Çolakkadı'yı İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı yaptı. Savcı Zekeriya Öz'ü de terfi ettirdi. Öz, Ergenekon davalarına bakmaya devam edecek mi?
ABONE OLİstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Özel yetkili savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ise İstanbul Başsavcı Vekilliğine getirildi.
HSYK Birinci Dairesinin adli yargı kararnamesi yayınlandı. 128 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet savcıları, Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ise İstanbul Başsavcı Vekilliğine getirildi.
"ÖZ'ÜN ÖZEL YETKİSİ KALDIRILDI"
Firet Seçen'in özel yetkilerini koruduğu, Zekeriya Öz'ün özel yetkilerinin ise kaldırıldığı öğrenildi. Öz'ün Ergenekon sorturmasındaki görevini devam ettirebilmesi için ayrıca bir yetki kararnamesi çıkarılması gerekiyor.
GÖREVİ HSYK VERİR
Emekli Cumhuriyet Savcısı Reşat Petek 24 TV'ye yaptığı açıklamada "Özel yetki görevlendirilmesi veya bu yetkinin kaldırılması HSYK'nın kararıyla mümkün. Öz'ün özel yetkileri alınmışsa bu Ergenekon soruşturmasındaki görevinin de sona erdiği anlamına gelir" dedi.
| SAVCI ZEKERİYA ÖZ'DEN ATAMALARA İLK TEPKİ |
KRİTİK DAVALARIN SAVCILARINA YENİ GÖREVLER
Kararnamede, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün, bu atamayla birlikte özel yetkisi de kalkmış oldu. Cihaner soruşturmasında özel yetkisi alınan Tarık Gür ise, Kastamonu Başsavcısı olurken, Poyrazköy Davası'na bakan Ercan Şafak da İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu.
Adalet Başmüfettişi İsmail Turgut Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na, Adalet Başmüfettişi Tayyip Ahmet Aydın Bakırköy Hakimliği'ne, Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mithat Çubukçu Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Siyami Başok Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı.