Kütahyalıları rahatlatan açıklama

Kütahya'da siyanürlü suyun bulunduğu barajın çökmesi sonrası içme suyuna siyanür karıştığı iddiası sonrası bakanlıktan açıkama yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2011 23:22 GÜNCELLEME 17.05.2011 23:22 GÜNCEL
Kütahyalıları rahatlatan açıklama

Çevre ve Orman Bakanlığı, Kütahya'da gümüş üretilen tesisteki siyanürlü suyun bulunduğu barajda bir setin çökmesinin ardından suda yapılan ölçümlerde siyanür oranının sınır değerin altında olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, kazanın yaşandığı günden bu yana olaydan etkilenme ihtimali bulunan yerlerde içme ve kullanma suyunda her gün siyanür ölçümü yapıldığı belirtildi.

İçme suyunda kabul edilen siyanür miktarının 0.050 ppm olduğu belirtilen açıklamada, Sağlık Bakanlığı Kütahya İl Halk Sağlığı Laboratuvarı'ndan alınan sonuçlara göre, Kütahya'da kazadan etkilenmesi ihtimali bulunan yerlerde içme ve kullanma suyunda yapılan ölçümlerde ulaşılan en yüksek siyanür miktarının 0.022 ppm olduğu, bu değerin de yalnızca bir gün ölçüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, ölçümlerin çoğunda siyanür miktarının ölçülebilir en küçük miktar olan 0.010'un altında kaldığı, tespit edilen siyanür miktarının, suda bulunmasına izin verilen üst sınır olan 0,050'nin çok altında olduğu için, suyun içme ve kullanmaya uygun olduğu yönünde rapor verildiği bildirildi.

AA