Evteks fuarı rekor ziyaretçi ile açıldı

İstanbul Fuarcılık tarafından düzenlenen 17. İstanbul Ev Tekstili Fuarı (EVTEKS'2011), ilk gün ziyaretçi rekoru kırdı ve 5 bin 600'ü yabancı olmak üzere 25 bin 600 kişi fuarı ziyaret etti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2011 19:16 GÜNCELLEME 18.05.2011 19:16 GÜNCEL
Evteks fuarı rekor ziyaretçi ile açıldı

CNR Fuarcılık'tan verilen bilgiye göre, bu yıl 17. kez düzenlenen Evteks fuarı, tarihinde bir rekor kırarak 20 bin yerli, 5 bin 600'ü yabancı olmak üzere 25 bin 600 ziyaretçiyi ağırladı.

Yabancı ziyaretçilerin yüzde 14'ü İran, yüzde 10'u Rus, yüzde 7'si Alman, yüzde 10'u Iraklı, yüzde 6'sı Yunanlı, yüzde 7'si İtalyan, yüde 9'u Çinli, yüzde 5'i Ukraynalı, yüzde 6'sı Suriyeli, yüzde 5'i Suudi Arabistan, yüzde 5'i Türki Cumhuriyetler, yüzde 16'sı da diğer ülkeler olarak sıralandı.

-ZORLU GRUBU-

Fuara, 3 ayrı marka tekstil ürünüyle katılan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da, Taç'ın Türkiye'de ev tekstilinin öncülüğünü yaptığını ve bununla iftihar ettiklerini söyledi.

Zorlu, Taç'ın ürettiği her malın yüzde 80'ini ihraç ettiğini belirterek, ''Ev tekstilinde en büyük ihracat yapan şirketlerden birisiyiz. Pazarda lideriz, lider markayız. Her işte, yenilikte,kalitede, markada lider durumdayız'' diye konuştu.

Fuarda uyku ürünleri sektörünün yenilikçi firmalarından Maya Tekstil de Penelope ve Othello marka yastık ve yorganlarıyla fuarda yer aldı.

Yaz-kış rahat ve doğal uyku arayanlar ile innovative uyku ürünlerini buluşturan firma, Penelope markası ile nem transfer özelliğine sahip Bamboo yastık ve yorganlarını ilk kez Evteks Fuarı'nda tanıttı.

Fuarda kişiye özel üretilen yatak ve boyun ölçüsüne göre yapılan yastıkların yanı sıra stresi alan özel iplikle dokunan kumaşla kaplı yataklar da dikkati çekti.

KAYNAK : AA