4 il valisi: Can kaybı bilgisi gelmedi

Bursa, Yalova ve Balıkesir ve Uşak valileri deprem sonrası panik yaşandığını bildirirken kendilerine ulaşan can kaybı olmadığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2011 00:35 GÜNCELLEME 20.05.2011 00:35 GÜNCEL
4 il valisi: Can kaybı bilgisi gelmedi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Simav'daki 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, kentte herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını bildirdi.

Vali Harput, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin vatandaşlarda paniğe neden olduğunu, ancak olumsuz bir haberin kendilerine ulaşmadığını söyledi.

''Bursa ili sınırlarında herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil'' diyen Harput, Kütahya'dan herhangi bir yardım talebinin de gelmediğini ifade etti.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan da emniyet ve jandarma kanallarıyla Balıkesir il merkezi, 18 ilçe ve bütün köylere ulaştıklarını söyledi.

Yapılan ilk değerlendirmede kendilerine herhangi bir olumsuz haberin ulaşmadığını ifade eden Arslan, ''Depremin ardından hemen harekete geçtik. Balıkesir il merkezi ve ilçelerinde herhangi bir can ve mal kaybı yok'' diye konuştu.

Yalova Valisi Osman Çapalı da ''İlçelerde ve kırsal kesimde herhangi bir hasar ve can kaybı yok'' dedi.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, depremin Uşak'ta hasara yol açmadığını belirterek, gerek olduğunda Simav'a göndermek üzere sivil savunma ekiplerini hazırladıklarını söyledi.

Vali Çakacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremi hissedince hemen İl Afet Durum Müdürlüğüne geçtiğini ve olayı oradan takip ettiğini belirterek, ''İlimizde hasar yok, ancak gerekirse Simav'a göndermek üzere sivil savunma ekiplerini hazırladık'' diye konuştu.

İlk sarsıntıyla Uşak'ta halkın sokağa döküldüğü, artçı depremlerin de hissedildiği öğrenildi.

AA