Mersin'deki kavgaya 15 gözaltı

Mersin'de, aşiret mensuplarıyla vatandaşlar arasında çıkan ve 1 kişinin ölümü, 41 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavgayla ilgili olarak 7'si çocuk 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2011 16:21 GÜNCELLEME 22.05.2011 16:21 GÜNCEL
Mersin'deki kavgaya 15 gözaltı

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Çilek Mahallesi'nde aşiret mensuplarıyla mahalle halkı arasında çıkan olaylarda ölen evli 2 çocuk babası Mehmet Zülfi Tuncel, Güneykent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Olayların büyümemesi için bölgeden uzaklaştırılan aşiret mensupları, geceyi İçişleri Bakanlığının tesislerinde geçirdi. Polis gece boyunca bölgede sıkı güvenlik tedbirleri aldı.

Güvenlik gerekçesiyle evlerine dönemeyecek durumda olduklarını belirten aşiret mensupları, eşyalarının tahliye edilmesi konusunda Mersin Valiliğine dilekçe verdi. Dilekçenin işleme konulmasının ardından, Mersin Emniyet Müdürlüğü ile İl Özel İdaresine ait kamyonlar mahalleye geldi. Özel harekat polisleri ile çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında ilk etapta aşiret mensuplarına ait 19 evin kapıları çilingir vasıtasıyla açıldı. Evlerdeki eşyalar tutanaklara işlenerek kamyonlara yüklendi.

Öte yandan polis, 1 kişinin ölümü 41 kişinin yaralanması olayıyla ilgili olarak 7'si çocuk 15 kişiyi gözaltına aldı. Yaralılardan 2'sinin hayati tehlikeyi atlatamadığı, 31'inin ise hastanelerde tedavilerinin sürdüğü kaydedildi.

Çilek Mahallesi'nde dün, aşiret mensubu kişilerle mahallede yaşayan diğer vatandaşlar arasında çıkan tartışma, daha sonra pompalı av tüfeğinin de kullanıldığı taşlı sopalı kavgaya dönüşmüştü. Bir kişinin öldüğü kavgada, aralarında polislerin, vatandaşların ve bir gazetecinin de bulunduğu 41 kişi yaralanmış, park halindeki bir otomobil de ateşe verilmişti. Ayrıca, aşiret mensuplarına ait olduğu belirtilen yaklaşık 10 evdeki eşyalar, kavgaya karışan bir grup tarafından sokak ortasına çıkartılıp kırılmış, ardından bu evler yakılmıştı.

KAYNAK : AA