Güçlendirilen resmi binalar 5,9'da çatladı

Simav'da 5 büyüklüğündeki 2009 depreminde hasar gören bazı kamu binaları binlerce lira harcanarak güçlendirilmesinin ardından 5.9'luk depremde yeniden hasar gördü.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2011 21:27 GÜNCELLEME 26.05.2011 21:27 GÜNCEL
Güçlendirilen resmi binalar 5,9'da çatladı

Devletin parasının güçlendirme çalışmaları adı altında birilerine peşkeş çekildiğine inanan Simavlılar, hayatlarını riste atan sorumluların devlet tarafından bulunarak hesap sorulmasını istiyor.

PTT Bank Simav Şubesinin de bir bölümünde kiracı olarak oturduğu Telekom binası da güçlendirildikten sonra 19 Mayıstaki depremde zarar gören kamu binalarından birisini oluşturuyor. 17 Şubat 2009 depreminde hasar gördüğü için 230 bin lira harcanarak 6 aylık bir süreçte güçlendirilen Simav Telekom hizmet binasının son depremde çatı katı, iç bölümleri ile taşıyıcı bazı kolonlarında çatlak ve patlaklar oluştu.

Merdiven girişinin de gördüğü zarardan dolayı kapatıldığı binaya yan taraftan giriliyor. Vatandaşlar PTT Şubesinden hizmet alabilmek için 25 metrelik hasarlı bölgeyi korku ve endişe içerisinde koşarak geçmek zorunda kalıyor.

Telekom veya PTT’den hizmet almak için binaya gelen vatandaşlar korku içerisinde işlerini bir an önce görüp dışarı çıkmanın hesabını yaparken, mesainin bitmesini dört gözle bekleyen çalışanlar ise diken üstünde görev yaptıklarını ifade ediyor.

Simavlılar depremden zarar gören Telekoma ait hizmet binasının bir an önce onarılmasını ve hasarlı bölgenin temizlenmesini bekliyor.

İHA