Protestocu öğrencilere polis müdahale etti

Uluslararası Yüksek Öğretim Kongresi'ni protesto etmek üzere Swissotel'e yürümek isteyen üniversite öğrencileri polislere taş ve sopalarla saldırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2011 14:06 GÜNCELLEME 27.05.2011 14:06 GÜNCEL
Protestocu öğrencilere polis müdahale etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası Yüksek Öğretim Kongresi'ni protesto etmek üzere Swissotel'e yürümek isteyen üniversite öğrencileri, kendilerine müsaade etmeyen polis ekiplerine taş ve sopalarla saldırdı.

Polisin de biber gazıyla karşılık vermesiyle ortalık bir anda karışırken, bazı öğrenciler yaka paça gözaltına alındı.

Swissotel'de devam eden Uluslararası Yüksek Öğretim Kongresi'ni protesto etmek isteyen bir grup üniversite öğrencisi, sabah saatlerinde Dolmabahçe'de toplandı. Swissotel önüne yüreyerek basın açıklaması yapmak istediklerini belirten öğrencilere polis izin vermedi.

Grup bunun üzerine Dolmabahçe'de oturma eylemi başlattı. Eylemin ardından yaptıkları açıklamayla tepkilerini dile getiren öğrenciler, daha sonra ellerindeki taş ve sopalarla polise saldırdı.

Gruba ilk etapta herhangi bir müdahalede bulunmayan polis, öğrencilerin saldırısının sürmesi üzerine biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Gazdan etkilenen öğrencilerle polis arasında kovalamaca başladı.

Bu sırada Dolmabahçe'de trafik aksarken, sürücüler de zor anlar yaşadı. Bazı sürücüler, öğrencilerle birlikte gazdan etkilendi.

Polis ve grup arasındaki kovalamaca sırasında zaman zaman arbede yaşandı. Müdahale sonucunda bazı öğrenciler yaka paça gözaltına alındı.

KAYNAK : İHA