Ülkücü şehitler için özel anıt

Kızılcahamam'da Ülkücü Şehitleri Anma Günü ve Ülkücü Şehitler Anıtının açılış töreni yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2011 16:01 GÜNCELLEME 27.05.2011 16:01 GÜNCEL
Ülkücü şehitler için özel anıt

Yaklaşık 2 bin ülkücü şehidin isminin yer aldığı anıtın açılışını MHP Lideri Devlet Bahçeli yaptı.

Bahçeli tören alanına gelirken ''Devletin başına Devlet gelecek'' sloganları atanları, ''Burası miting meydanı değil'' diyerek uyardı.

Anıtın açılışında kısa bir konuşma yapan Bahçeli anıt önüne karanfil bıraktı, okutulan Mevlid-i Şerif'i dinledi. Bütün ülkücü şehitlerin manevi hatıralarını yaşatacak bir anıt yapmak istediklerini söyleyen Bahçeli, anıtın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Bahçeli, ''Onlar, milletimizin en ihtiyaç duyduğu zamanda fani bedenlerini vatanın birliği ve selameti uğruna feda etmekten bir an olsun kaçınmadılar." diye konuştu.

'Ülkü' kelimesinin, ulaşılmak istenen ideali ifade ettiğini söyleyen Bahçeli, "Bizim her şeyimiz Türk milletinin birliğini, ebediyete kadar varlığını ve bağımsızlığını sağlamak üzerine şekillenmiştir. Bunun için dün fitnenin, şirretin, iftiraların ve kurşunların hedefindeydik. Bugün de öyleyiz. Bizi yenemeyeceklerini, yıldıramayacaklarını anlayanlar, bezdiremeyeceklerini düşünenler, tezgahlarla, senaryolarla ve oyunlarla üzerimize gelmektedirler." dedi.

Bahçeli, bölünmüş Türkiye'nin kurdelesini kesmek,Türk milletini parçalamak için etkisizleştirilmek ve itibarlarının yere çalınmak istendiğini iddia etti.

Vatanın ucuz pazarlıklarla, bağışlarla ve müzakere masalarıyla kurulmadığını kaydeden Bahçeli, bu yollarla da asla bölünmeyeceğini belirtti. Bahçeli, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Aksi takdirde hiçbir şehidimizin yüzüne yarın mahşer yerinde bakamayız. Biz ne tertiplerle yılarız, ne tezgahlarla yolumuzdan döneriz ne tehditlerle doğrularımızdan cayarız, ne de komplolarla her melaneti sineye çekeriz. Hepimiz Kılıçkıran oluruz, Önkuzu oluruz, Sazak oluruz, Başbuğ oluruz ve Pehlivanoğlu gibi gerekirse ölüme bile meydan okuruz."

Ayakta olduklarını ve düşmeyeceklerini söyleyen Bahçeli, "Şehitlerimiz, gazilerimiz emin olsun ki belayı, melaneti, ihaneti, teslimiyeti ve tehditleri yok etmek için her şeyimizle hazırız. Üzerimizde Cenab-ı Allah'ın himayesi, arkamızda milletimizin desteği, yanımızda şehitlerimizin emanetleri, önümüzde bayrağımızın gölgesi dimdik bir şekilde geleceğe uzanacağız. Başaracağız ve kötülüğü yeneceğiz, fitneyi mağlup edeceğiz,Türk milletini saadet dolu günlere kavuşturacağız.'' şeklinde konuştu. (Fotoğraflar: Ali Ünal)

CİHAN