Hergün 810 kilometre süpürüyorlar

Şanlıurfa Belediyesi temizlik ekipleri, Şanlıurfa ile Ankara arasındaki 810 kilometrelik mesafeden daha uzun bir alanı her gün süpürüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2011 11:53 GÜNCELLEME 30.05.2011 11:53 GÜNCEL
Hergün 810 kilometre süpürüyorlar

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, 300 kişilik bir ekiple, kent merkezindeki 68 mahalle, 4 bin 506 sokak ile ana ve ara caddelerde yürütülen temizlik hizmetiyle, günde ortalama 400 ton civarında çöp toplanıyor.

Haftanın belirli günlerinde kaldırım ve caddelerin yıkandığı kentte, 119 caminin iç ve ve dış temizliği de yılda 4 kez temizlik ekiplerince gerçekleştiriliyor.

Kent merkezindeki 3 bin 500 çöp konteynerin temizliğini, düzenli bakım ve onarımını yapan ekipler, özellikle ana arterlerdeki kaldırım ve caddelerin temizliğini gün içerisinde belirli aralıklarla yapıyor.

-KENTİN TEMİZLİĞİ DİKKAT ÇEKİYOR

Belediye Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu, temizlik işçilerinin günlük ortalama 885 kilometre yolu süpürdüğünü belirterek, ''Yani biz her gün buradan Ankara'ya kadar alanı süpürüyoruz'' dedi.

Bu işi 300 temizlik işçisiyle yaptıklarını aktaran Palalıoğlu, şunları kaydetti:

''4 bin 506 sokağımızı her gün süpürüyoruz. Günlük 400 ton çöpü mahallelerden toplayarak, ana arterlerimizin temizliğini yapıyoruz. En güzel temizlik kirletmemektir.Halkımızdan çöpleri çevreye gelişi güzel bırakmamalarını istiyoruz.''

Şanlıurfa'nın önemli bir turizm potansiyeli olduğunu ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiğini belirten Palalıoğlu, kentin temizliğinin dikkatini çektiği kimi ziyaretçilerin, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya konuyla ilgili görüşlerini aktardığını da sözlerine ekledi.

KAYNAK : AA