Oğuldan Kandil'deki babayı bitiren e-mail!

İzmir’de KCK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan Üniversite öğrencisi H.A’nın ise 20 yıldır Kandil’de bulunan babası D.A’ya attığı e-posta dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2012 08:18 GÜNCELLEME 17.02.2012 08:18 GÜNCEL
Oğuldan Kandil'deki babayı bitiren e-mail!

İzmir’de KCK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 2’si kadın 10 kişi, adliye sevk edildi. Zanlıların ifade ve maillerinden örgütle ilgili birçok ayrıntı gün yüzüne çıktı.

Zanlıların, Kandil’deki üst düzey yetkililerle üçüncü kişilerin deşifre edemediği mailler aracılığıyla bağlantı kurduğu, bombalı eylem ve korsan gösteri talimatlarını mail yoluyla örgüte aktardığı iddia edildi. Birçok kez Irak’taki PKKkamplarına gidip örgütün üst düzey yöneticileriyle görüştüğü saptanan zanlıların yazdığı mailler örgütün eleman sıkıntısı yaşadığını da ortaya çıkardı. Maillerdeki, “Orduda büyüyecek adamlazım; ne yapın edin adamyetiştirin. Ortalığı araştırın, şehirlerde köylerde ne varsa bulun” notu dikkat çekti.

‘BABA DAĞ HAYATIN BİTTİ, LİDER OL’

Zanlılardan tekstil işçileri A.T. ve M.E. ilemarket sahibi A.T’nin örgütün giyim ve yiyecek ihtiyacını karşıladığı ileri sürüldü. Üniversite öğrencisi H.A’nın ise 20 yıldır Kandil’de bulunan babası D.A’ya, “Baba dağ hayatın bitti; artık örgütün siyasi lideri olmalısın” diye mail attığı belirlendi.

BUGÜN